lördag 8 juni 2024

Om Gud, Del 31

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-06-08

[35:41] GUD är Den som håller himmlarna och jorden, så att de inte försvinner. Om någon annan skulle hålla dem, skulle de absolut försvinna. Han är Barmhärtig, Förlåtande.

[35:44] Har de inte rest runt på jorden och lagt märke till konsekvenserna för de som kom innan dem? De var till och med starkare än dem. Ingenting kan döljas från GUD, i himmlarna eller på jorden. Han är Allvetande, Allsmäktig.

[35:45] Om GUD skulle straffa människorna för deras synder, skulle Han inte lämna en enda varelse på jorden. Men Han ger dem uppskov under en förutbestämd tid. När deras tid väl har fullbordats, är GUD Den Som Ser Sina tjänare.

[36:5] Denna uppenbarelse (=Koran) är från den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[36:36] Ärad vare Den som skapade alla sorters plantor från jorden, liksom de själva, och andra skapelser som de inte ens känner till.

[36:38] Solen går ner på en speciell plats, enligt den Allsmäktiges, den Allvetandes design.

[36:80] Han är Den som skapar åt er, från de gröna träden, bränsle som ni bränner för ljus.

[36:81] Är inte Den som skapade himmlarna och jorden kapabel att återskapa detsamma? Jo sannerligen; Han är Skaparen, den Allvetande.

[36:82] Allt Han behöver göra för att utföra någon befallning är att säga till den, "Var," och den är.

[36:83] Därför, prisad vare Den i vars hand makten över alla ting är, och till Honom kommer ni att återföras.

[37:4] Er Gud är endast en. [37:5] Himmlarnas och jordens Herre, och allting dem emellan, Herren av alla öst.

[37:180] Prisad vare er Herre, den store Herren; högt över deras påståenden.

[37:182] Prisad vare GUD, universums Herre.

[38:4] De undrade över att en varnare skulle komma till dem från dem. De som inte trodde sa, "En magiker; en lögnare. [38:5] "Gjorde han gudarna till en gud? Detta är verkligen konstigt." [38:6] Ledarna meddelade, "Fortsätt att ihärdigt hålla ut i er dyrkan av era gudar. Det är vad som önskas. [38:7] "Vi har aldrig hört talas om detta från våra fäders religion. Det är en lögn. [38:8] "Varför kom beviset ner till honom i stället för till oss?" De tvivlar verkligen på Mitt bevis. Sannerligen, har de har inte ännu känt på Mitt straff.

[38:14] Var och en av dem trodde inte budbärarna, och därför var Mitt straff oundvikligt.

[39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" * Om iranier. GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende.

[39:4] Om GUD ville ha en son, skulle Han ha kunnat välja vem Han vill bland Sina skapelser. Prisad vare Han; Han är GUD, den Ende, den Suveräne.

[39:5] Han skapade himmlarna och jorden sanningsenligt. Han välver natten över dagen, och välver dagen över natten.* Han underordnade solen och månen, var och en löpande under en begränsad tid. Han är absolut den Allsmäktige, den Förlåtande.

[39:6] Han skapade er från en person, och skapade sedan hans maka från honom. Han sände ner åtta sorters boskap till er. Han skapar er i era mödrars sköten, skapelse efter skapelse, i tre steg av mörker. Sådan är GUD er Herre. All makt tillhör Honom. Det finns ingen annan gud än Honom. Hur kan ni avvika?

[39:7] Om ni inte tror, är GUD inte i behov av någon. Men Han tycker inte om att se Sina tjänare fatta fel beslut. Bestämmer ni er för att vara tacksamma, är Han nöjd för er skull. * Ingen tvång i religion. Ingen själ bär synderna av någon annan själ. Till er Herre kommer ni slutligen att återvända, och då kommer Han att informera er om allt ni hade gjort. Han är fullt medveten om de innersta tankarna.

[39:16] De kommer att ha mängder av eld över sig, och under sig. GUD varnar på så sätt Sina tjänare: O Mina tjänare, ni ska vörda mig.

[39:17] Vad gäller de som förkastar all dyrkan av idoler, och ägnar sig själva till endast GUD, har de förtjänat lycka. * Om iranier. Ge goda nyheter till Mina tjänare. [39:18] Det är de som undersöker alla ord, och sedan följer de bästa. Det är dessa som GUD har väglett; det är dessa som besitter intelligens.

[39:20] Vad gäller de som vördar sin Herre, kommer de att ha palats efter palats konstruerade åt sig, med flytande bäckar. Det är GUDs löfte, och GUD bryter aldrig Sitt löfte.

[39:21] Ser ni inte att GUD sänder ner vatten från skyn, och placerar det sedan i underjordiska källor, framställer sedan växter i olika färger med det, sedan växer de tills de blir gula, varpå Han förvandlar dem till hö? Det borde vara en påminnelse för de som besitter intelligens.

[39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith (=Koran) ; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:25] Andra före dem har inte trott, och följaktligen drabbades de av straffet från ett håll de aldrig anat. [39:26] GUD har fördömt dem till förödmjukelse i detta livet, och straffet i Livet Efter Detta kommer att vara mycket värre, om de bara visste.

[39:29] GUD skildrar exemplet på en man som använder tvistande partners (Hadith), jämfört med en man som endast använder en enda konsekvent källa (Koran). Är de lika? * Inga andra hadither. Prisad vare GUD; de flesta av dem vet inte.

[39:33] Vad gäller de som gynnar sanningen, och som tror på den, är dessa de rättfärdiga. [39:34] De kommer att få allt de önskar sig, hos sin Herre. Sådan är belöningen för de rättfärdiga. [39:35] GUD mildrar deras syndiga verk och belönar dem rikligt för deras goda verk.

[39:36] Är inte GUD nog för Sin tjänare? De skrämmer dig med idolerna de sätter upp vid sidan av honom. Den GUD sänder vilse kan ingenting vägleda. [39:37] Och den GUD vägleder, kan ingenting vilseleda. Är GUD inte Allsmäktig, Hämnare? * Bara Gud dömer.

[39:42] GUD sätter själen i döden när slutet av deras liv kommer, även under sömnen. Således tar Han tillbaka vissa när de sover, medan andra får fortsätta att leva tills slutet av deras förutbestämda tidsperiod kommer. Det borde vara tankeställare för människor som reflekterar.

[39:45] När ENDAST GUD nämns, krymper hjärtat på de som inte tror på Livet Efter Detta i motvilja. Men när andra nämns vid sidan av Honom blir de nöjda. * Om iranier.

[39:47] Om de som överträtt ägde allting på jorden, till och med dubbelt så mycket, skulle de villigt ge upp det för att undgå det hemska straffet på Återuppståndelsens Dag. GUD kommer att visa dem vad de aldrig förväntat sig.

[39:52] Inser de inte att GUD är Den som ökar gåvorna för vem Han vill, och håller tillbaka? Det är lärdomar för människor som tror.

[39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det. [39:56] Så att en själ inte må säga, "Jag är så ledsen för att jag ignorerat GUDs budord; jag var verkligen en av de som hånade." [39:57] Eller säga, "Om GUD väglett mig, skulle jag ha varit med de rättfärdiga." [39:58] Eller säga, när den ser straffet, "Om jag får en chans till, kommer jag att verka rättfärdighet." [39:59] Jo minsann (du fick tillräckligt med chanser). Mina bevis kom till dig, men du förkastade dem, blev arrogant, och blev en icke troende.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar