lördag 25 juli 2015

Blandad

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste


Tillsammans för ett nytt islam. Ayaan Hirsi Ali har gjort sig känd som en stark, islamkritisk röst. Ann Heberlein ­skriver om en viktig bok, som trots sina brister är värd att läsa oavsett religion.
Tillsammans för ett nytt islam. Ayaan Hirsi Ali har gjort sig känd som en stark, islamkritisk röst. Ann Heberlein ­skriver om en viktig bok, som trots sina brister är värd att läsa oavsett religion.
”Det är ingen tillfällighet att några av de starkaste kritikerna av islam i dag är kvinnor, som jag”, skriver Ayaan Hirsi Ali i sin bok med den uppfodrande titeln ”Reformera ­islam”.

Ju, det är det. Vänster regimen i Iran som är också medlem i den internationella kvinnorörelsen/rättigheter
(Var var feminister, vänster aktivister att hindra det
(och vilka fiende länder var emot och då en äldre man blev dödad av polisen i sin lägenhet i Malmö blev kalabalik men ingenting hände då invandrare våldtog kvinnor… bland annat)  men de var noga med att peka på Saudiarabien… som hindrar Irans regim att våldta vänster iranier för att ha ursäkt att söka asyl i väst och förbättra deras standard och välfärd
(men strunta i de forna öst stater, hmmmm…. Betyder att revolutionerande vänster är rasister och favoriserar länder som är byggda på icke vänster grund, rasister? De till skillnaden från de som opium i blodet gör allt vetenskapligt samt de bryr sig om sina kamrater och de utsatta länder….)
samtidigt se med sina egna ögon att väst faller och tas över av de unga… hmmmm…kanske de vet att det blir mycket knarksäljande och då man väntar att det blir allmänt accepterad och då det blir lagligt senare för att folk - speciellt de unga knarkande akademiker kan bygga upp landet ännu bättre. Eller kanske det är därför det är tillåtet att rap sjunga ”jag ska knulla din mor…” utan straff, för kvinnor är  de starkaste kritikerna av islam i dag. Eller (om jag kommer rätt ihåg): ”vi är födda i 2000 talet inte ni, vad vill ni… framtiden är vår…” . Betyder det att man ska separera barn och föräldrar? Familj liv är fiende? Eller separera de människor som såg till att Sverige blev saga för att ska sitta och titta på?  …
Ja, vänster regimen i Iran under ”den sanna, rena Islam” har kungjort och myndigheter vet om det: ”kvinnors kapacitet i politiken har inte utnyttjats i full skala.”
Varför finns det inte något ”reformera vänster”? Beror på att det inte finns längre: något definition av vänster? Eller islam ska vara under ”zoomning” så länge för de flesta muslimer med hjälp av opium röstar på vänster? Eller vänster har splittrats av de som ville förena folket mot orättvisor : ”tillsammans vi är starka men vi delar oss” för muslimer ska rösta på vänster för det ska vara olika alternativ: en för palestinier och mot judar. Den andra för frihet och inte religion i politik. Den tredje:  älskar Sverige (samtidigt de andra gör samma sak i andra länder) men den håller påatt falla -  av rasister….. av inte de knarksäljande av inte de brottslingar av inte de som ser till att invandrare vill hellre bo i östermalm a…. Och vi vet varför ÅsnSatino och company såg att folket kommer hit, för att lära de rap anpassad till det ”En fri röst”, bland annat ….

Hirsi Ali har verkligen gjort sig känd som en stark, islamkritisk röst. Hon föddes i Somalia, växte upp i Afrika och Saudiarabien och uppfostrades som muslim. När hon var 22 år gammal fick hon asyl i Neder­länderna och nu är hon verksam som journalist, debattör och författare.

Av Hirsi Ali har tidigare publicerats ”Kräv er rätt!”, ”En fri röst” och ”Nomad” på svenska.

Ayaan Hirsi Ali har alltså gjort en hisnande resa – från nomad i Somalia till att hamna på Time Magazines lista över de hundra mest betydelsefulla människorna i världen (där hon var placerad 2007).

Hirsi Ali är en av de skarpaste islam­kritiska rösterna. Som hon själv påpekar är hon ganska typisk efter­som hon är kvinna.
Har man frågat de iranska kvinnor som jobbar åt Iran för att komma till denna slutsats? Eller har man ifrågasatt FN om Irans medlemskap i  kvinnor rättigheter? Typsik? Eftersom hon är kvinna? Fråga de iranska vänster i Sverige hur många iranska manliga vänster har dödats, torterats, fängslad jämför med kvinnor? (Givetvis höger iranier som led men deras ID-handlingar togs av vänster).  Betyder det att eftersom hon är kvinna de manligas blod var sämre/lägre/obetydande? Vad hände med ”Kräv er rätt”? ”En fri röst”?  och ”Nomad”?   
Betyder det att man försöker dela på de som skapade saga och för sina barn? Eller som i iran: ”Vad har du gjort för revolution för att ha en position i systemmet som älskas av de röda kamrater i andra länder som bara sitter och tittar att Iran torterar de kvinnliga aktivister som är för FN? Betyder de manliga vänster är macho och då vänster kvinnor räknar alla män över en kam? De umgås väl inte med höger män, kanske därför? Annars Sverige skulle inte varit saga? Eller bara vänster kvinnor som var med byggde och nu de unga vet att de har blivit obrukbar för de är inte födda i 2000 talet? Och vem uppfostrade de där männen? Och dessa nya 2000 talet?

”Det finns nämligen”, skriver hon, ”ingen mer iögonfallande oförenlighet mellan islam och moderniteten än den under­ordnade roll sharialagarna ger kvinnor.”
Hade hon fött i Iran före revolutionen eller i Turkiet eller i Saddams Irak eller i den gamla Libyen, eller i Syrien, eller i deras kära Palestina … hade hon inte detta åsikt, eller? Givetvis hon har rätt också för ÅsnSatino ser till att flyktingar öka och givetvis myndigheter vet om det och därför en före detta Säpo blev ansvarig för invandrarverket för de hade tolkar som kunde sila bort de flesta oönskade element som kunde inte bidra till ett bättre Sverige eller kanske de ville inte att de oönskade element ser Sverige falla…. Man vet aldrig….     

Hirsi Ali fortsätter med att räkna upp och diskutera sådana fenomen som barnäktenskap, våldtäkt inom äktenskapet och manligt förmyndarskap – allt rättfärdigat av denna underordning.
Och märkligt nog man har kommit på detta nu och de tolkar inte varnade myndigheter men de var väldigt aktiva framför iranska ambassad…. Inte längre varför?

Kvinnornas protester kommer av att de inte har något att förlora, och den som inte har något att förlora är farlig.
Hirsi Ali är optimistisk i sin nya bok: Hon ser att framför allt kvinnorna har rest sig, världen över. Afghan­ska kvinnor trotsar talibanerna och köar för att rösta, (och vilka skyddar dem? Muslimer? män? De som tror också på Koran? )  kvinnor i Saudiarabien kör bil i trots mot det bisarra förbudet (Det är ju de ursprungliga folkets tradition, vad hände med detta?)  och tunisiska kvinnor firar att en grupp poliser blivit fällda för en grym våldtäkt. (menar hon de muslimska poliser som fällde de poliser? Är våldtäktsmän muslim numera? Våldtäktsmän är de som hejade under 30 år på den regimen i Iran som satt på vänster som hejade på de som hejade på regimen.)

Symbolen för det uppror, eller den reform, som Hirsi Ali tycker sig se, är inte oväntat Malala Yousafzai, den pakistanska skolflickan som tilldelades Nobels fredspris för att hon trotsat talibanerna: ”Extremisterna är rädda för böcker och pennor. Utbildningens makt skrämmer dem. De är rädda för kvinnor. De tror att Gud är en liten konservativ varelse som vill skicka flickor till helvetet bara för att de går i skolan”.
 (Fel, de är rädda för utbildning vare sig för män eller kvinnor. Det är bara en vänster spel att se till att väst blir fientlig mot muslimer och då de kan ge sig på vänsters fiender.  Under shahens tid var inte så, under Saddams tid var inte så, under Assads tid var inte så…. Föresten Turkiet som var en muslimsk stat (om jag kan kalla det) hade förbud mot kvinnor som bar hejab? Var de vänster höger politik? Eller de som har makten kan avgöra vad är för sharia lagar? Därför vänster utnyttjade detta därför finns det ”kvinnor” och ”män” här i Sverige, det ska vara delad. I de så kallade muslimska stater enligt ÅsnSatino för att visa väst världen vad innebär Islam samt se till att macho kulter finnas för att håna svenska män och deras kvinnor. I väst för att bevis att sago landet finns inte och håller att falla men tack och lov finns motståndsgrupper som kämpar för rättvisa och ser till att de unga män kastar sten och eldar egendom som hände i Göteborg… hmmm…. har den vita rasistiska svenska män öppnat ögon och ser att den sagolandet som byggdes av invandrare håller på att bli bättre? 

Så säger Malala – den ”muslimska reformationens autentiska röst”, enligt Hirsi Ali. Den muslimska reformationen ska alltså ske genom utbildning, av kvinnor inte minst.
(Det är inget nytt som sagt det var så men några revolutionerande apor infilterade Islam och kallade det ”amerikansk islam”. Alltså de själv såg till att det blir så och nu de ville leda muslimer och genomför ”Nytt Islam”. När en muslim (riktig muslim inte komunisktsik vänster muslim kan reformera Islam då hon kan göra det men som revolutionärer lärde oss det är bara tom prat och om man tar inte våld de kommer inte händ någonting”.

Hirsi Ali skriver att det pågår ett krig inom islam, mellan dem som vill ha reformer (de modifierade muslimerna) och dem som vill återgå till profetens tid (medinamuslimerna). Båda sidorna slåss om de i stort sett passiva meckamuslimerna. (Självklart det är så: krig mellan de sanna muslimer med ”fred vare med dig” och med de som ”förnedrar sina kvinnor men hejar på vänster”. Men som sagt det har varit så och det beror på vilken sida agerar alltås det är krig mellan de snälla muslimer och de onda så kallade muslimer, precis som i vänstern mellan de som:
hejade på öststater, Lenin och sprängde byggnader och dödade mäniskor och hejade på de som hade opium i blodet 
och mellan de som samarbetade med väst, höger och byggde en sago land,
Och allt är relativ…

För ögonblicket, skriver hon, ser det ut som om medinamuslimerna vinner (tack och lov annars deras vänster hade något förevändning att söka asyl i väst och inte Nordkorea där en vänster regim härskar) , men hon tror att en reformation kommer att komma. (Men muslimer, en själv,  väntar på att det blir reformation i vänster samt de visar en testamente i handen då de kan studera deras olik budskap)

Hon ser flera skäl till detta. Ett av dem handlar om kvinnorna och att kvinnorna reser sig. (Och de reste sig då Iran blev medlem i olika FNs rättväsende och inte bara det deras kamrater hejade..)

Ett annat tecken är den arabiska våren. I den politiska revolutionen ser hon fröet till en religiös reformation. (Arabiska våren var inte att reformera Islam det var för att bli av med diktatorer. Sedan det fanns bra diktator (enligt vänster) som såg till att kvinnor gick till skolan. Om det var för att reformera Islam varför fanns tog muslimska broderskapet över eller varför i Tunisien samarbetade/samarbetar med deras vänster regim?  )


Här spelade den nya informationsteknologin en stor roll, och Hirsi Ali menar att den kommer att vara avgörande också i arbetet med att reformera islam. (har den yttersta vänster reformerats? Finns det inte längre en stenkastande vänster? Fungerar inte informationsteknologin för de? Är de analfabet? Samarbetade/samarbetar inte några vänster regim med Iran?  Eller ska man ta våld enligt vänster?)

Nå. Det är, menar Hiris Ali, inte bara inom islam som jobbet ska göras. Också vi utanför, vi som lite diffust och svepande kallas ”väst”, måste delta i detta arbete. (no comment, men negativ ha:  det är alltid väst plikt för de faller av invandrare som hejar på vänster…. Men det alltid så som att det blev dåd i Turkiet men poliser dödades för de representerar rättsystemet. Alltid det är regimens fel om de kan inte hindra för vad? Beror på att de finns inte några kamera system? Poliser är tönta? Bevaknings samhälle? Inga paramilitärer? För få Säpo då man kan inte rörs sig fritt och deltaga i stenkastning? Ska finnas revolution gard eller det måste en vänster regim godkänna för de bryr sig? )

Vi måste, menar Hirsi Ali, ta vårt förnuft till fånga. Hon menar att västvärlden under de senaste tjugo åren ”gått till överdrift för att tillmötesgå sina muslimska medborgare, behandla dem extra väl, rädda som de är för att inte ta tillräcklig hänsyn till deras kultur eller rentav beskyllas för rasism”. Och så fortsätter hon i samma stil. (Eller kanske de öppnade ögon och såg hur vänster hejade på Palestinier och på Saddam och hur Iran skaffade sig makt och ammunition från Kina och Nordkorea? Kanske det inte räckte att lyssna på de röda Iranier som dag och natt ropade högt : ”vi var med Khomeini”? Eller Kanske man upptäckte att hur muslimer är infiltrerade och de har samma agenda som vänster? Man vet aldrig…. )


Hirsi Ali hävdar att västvärlden har censurerat sina medier, historieböcker, läroplaner och universitet. (no comment här också…. Men ah : Man projicerar sina handling och drag alltid på fiende…. Hmmmm…. Kanske därför Sverige, eller väst ska falla : deras välfärd och magi och saga byggdes på lögner och grymheter och censur och hjälp till muslimer därför är dömd för kort och koncist: följde inte Marx men USA…    ) 

Här måste jag säga att analysen haltar och att retoriken blir något aggressiv. Hon är minst sagt onyan­serad. Det förtryck muslimer de facto utsätts för, både som individer och som grupp, nämner hon inte.
Hirsi Ali är en skarp iakttagare och en viktig förkämpe för mänskliga rättigheter, inte minst kvinnors och barns. (Om hon har skarp iakttagelse och bryr sig om barn och kvinnor: varför hon och hennes mänskliga rättigheter (=FN) klagade inte på Irans medlemskap i FN? Hmmm… det går inte för då hon har många gemensamma nämnare med Iran, de tror inte heller på FN för den styrs av supermakterna som har veto rätt… men ändå broder relation med Kina, hmmmmm …… inte bara ekonomisk eller militär, hmmmmm …… )
  
Hennes kritik av islam (Vilken Islam? Enligt henne En Islam fungerar bra i Tunisien och i Turkiet. … däremot FN fungerar inte och deras kvinnorätt för Iran är medlem men hon har skarp iakttagelse.)   är viktig och legitim och jag delar hennes uppfattning att islam bör reformeras.  (Inte reformeras, fel ord: Den ska rättas från de onda, från de okunniga från de som har blandat sin tradition från de som har blandat sina hadither, men kommer att fungera så länge vänster har placerad en Allah i Iran?) . Men Sharia­lagarna är förfärliga och rättfärdigar förtryck inte bara av kvinnor och barn utan av sexuella minoriteter och andra utsatta grupper. (Vems sharia­lagar? Saddams? Khomeinis? Assads? Tunesiens? Turkiets? Muslimer? De så kallade vänster muslimer? ……………
Samtidigt har hon alltså denna blinda fläck i sitt resonemang när det gäller förtrycket av muslimer. Hon hade vunnit i trovärdighet på att lyfta in detta i sin analys och i sina tankar. Det blir väl svartvitt och förenklat på sina ställen.
Trots detta har Hirsi Ali skrivit ännu en viktig bok, värd att läsa både innanför och utanför islam och jag anser att hennes uppmaning till oss i väst är helt riktig. Vi, som inte är muslimer, måste stötta de liberala krafterna inom islam, de som vill åt reform, frihet, framtid och jämlikhet mellan män och kvinnor.

America Vera-Zavala: Sagolandet som inte längre finns

Här finns en annan hjärntvättat, min tro, för de har satsat på de unga som iran som precis efter revolution sänkte röst rätten till 16 år…. Men de ville inte att en under 18 årig ska gå och köpa ett hus, bil, ta ett lån… för hon kan drabbas av sin okunnighet, oerfarenhet, naivitet…. Men i politik går det bra för det gäller inte en person och hennes liv och konsekvenser men det går bra om alla är med….

Sverige framstod som en saga där fred och frihet rådde och alla barn gick i skolan. (Fel, enligt vänster (en grupp av de som trorterar folket med sina olika versioner) : den vite manen  [Hmmm…. varför sägs inte: den vite kvinnan? Fanns hon inte där?]  byggde upp landet och ville inte ha invandrare. …. Och enligt den arbetslöse invandrare: de hämtade oss för att arbete…
Dramatikern America Vera-Zavala minns – och sörjer – landet som välkomnade henne.
(hmmmm…. och det fanns redan rasister [som i alla länder, men hur många nu? Och är de rasister eller har öppnat ögon?]  Enligt den mannen som bor i en av finna område i Stockholm: ”den blåögda svensken öppnad sent sina ögon” och enligt en annan: Ville flytta till östermalm…. Hmmmm… jag med….”
Menar hon att det ska inte finnas några invandrartäta området för inte ens invandrare ville bo där? Eller menar hon att snart det ska bli lagligt med hasch och narkotika….? Eller menar hon det är för många muslimer som röstar på vänster? Eller vänster har nu splittrats och det är många invandrare som härjar över?

När den moderate vice talmannen och före detta migrationsministern Tobias Billström krävde tacksamhet av Aftonbladets ledarskribent Somar Al Naher på nationaldagen visade han upp det samtida Sverige och sände en stöt till alla oss som ständigt tvivlar på landet vi tillhör.
(Först gränsen är öppet och det är fritt att resa och sedan det finns många länder som väntar på att folk komma dit och förbättrar deras livs villkor. Alltså Amerika är hjärntvättat.
Sedan det var bra av Tobias  - att det finns man i Sverige som har byggt upp landet tillsammans med sin fru och sina barn och sina invandrade vänner och betalar skatt och har rätt - att uttrycka sig utan att någon kallar hans mor (och min mor för jag håller med honom) hora eller jag ska knulla (alltså Sverige var på fall för kultur attacken, men ”var”). Tvivlar man på vad? Att de vet den sanna historia om revolutioner under Sovjets tid? Att vänster samarbetar med muslimer utan att säga till de : ”du har opium på blodet men heja på mig” eller ”jag vill inte ha religion i politiken men hjälper dina bröder i andra länder” eller ”jag ska inte säga något om invandrare våldtar kvinnor eller Iran är en kommunistisk stat under din religions namn” eller ”jag vill inte leva i de område som ni bor och röstar på oss, inte bara på grund av er tradition eller kultur bara för er kvinnosyn ….


Min familj kom till Sverige 1979. Före oss hade grekerna och jugo­slaverna bjudits in för att arbeta och vi – latinamerikaner, afrikaner, kurder, palestinier och iranier – sökte nu skydd undan politisk förföljelse. (En gång till: alltså de flesta svenskar var inte rasister som anklagades. Hon säger sökte skydd med det händer många skare nu från säg de stenkastningar i Göteborg till narkotika och skjutningar… är regimens fel? Är den vite mannens


fel som tänker bara på sex och ville ha snygga kvinnor?  
(Hmm… man erkänner sina metoder genom att avbildar de i fiendens ansikte… är det inte en trortyr att med ena hand säga något med andra händ säg en färg anpassad emoji som ingen ras har? Hmmmm ….  man ska dela feminister på två läger!  Snygga och inte snygga!? Vem avgör vem är snygg? Kvinnor? De avundsjuka/svartsjuka som tror att de andra är inte snygga? Eller de kvinnor som har i alla världen rätt att döma män och muslimer? När ska de reformeras? Kanske med lite våld i hemma?  Ska man dela feminister på korta och långa? De som har bättre utbildning och lägre utbildning samt en statistisk modell hur fulla invandrare är jämföra med svenskar? Mörkhåriga kanske ammar mer och då mer subventioner till de? Eller de är inte moderna och ville inte simma mot vågen? Hmmmm… kanske de gör det i framtiden… hmmm…   

I konunga­riket Sverige rådde fred och frihet, i över hundra år hade befolkningen varit besparade kollektiva minnen av våld och övergrepp …. (I Konungariket? Hallo är min syster Amerika vänster eller höger? När man ska reformera vänster? Jag blir förvirrad mot eller emot konungen => Konungariket?  Och nu när Amerika pratar om våld och övergrepp …. Så det är dags att göra en vetenskapligt analys om hur många av oss invandrare begår brott och hur många svenskar vill leva med oss och hur många invandrare vill leva med den vite mannen i östermalm och varför ….  

….. Ett magiskt ställe där vad de kämpat för i sina hemländer var uppfyllt… (Vad de har kämpat för? Och vilka? Muslimer? De är ju inte reformvänliga eller Islam har inte reformerat än… Vänster iranier? De kämpade, krig förde mot USA och Israel  med sina Kalasjnikov och säger öppet om det, ska de avsluta sin kamp bara för att de bor i Sverige och erkänner Israel som stat? Om de gör det hur skulle de förklara det för sina så kallade muslimska kamrater?
Och vem ska kämpa för rättvisa här i Sverige? Mot narkotika som ska snart bli legaliserad och de höjes den blåögdas intelligens och effektivitet? Hmmmmm…. Och man vill fly redan från invandrartäta området enligt de själv …. Vad hände med deras frukt? Har de lämnat skörden i styiket och kan inte styra de längre? Och jag menar förstås inte alla men vill gärna se en statistisk analys, kommer att ske? )

................................


I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar