lördag 5 november 2011

I Allahs namn, Barmhärtigaste

---------
Väl, fast än jag är inte erfaren, bildad… som ekonom, förvaltare, politiker… men som de flesta ville jag uttrycka min åsikt angående:


1 - Grekland: 
Först och främst all ära med dem som delade sina ”rikedom” och avstådd en hel del och ställde upp med ännu mera hjälp, enligt Bibeln och sedan:
Det vore bra en folkomröstning i Grekland (!), tycker jag.   Jag tror att det skulle bli ett tydligt, klar signal från ”alla” greker om de ville vara med eller inte, om de litar på sina egna eller inte om de ville vara med och hjälpa Euro eller inte….på så sätt skulle inte finnas några förevändningar hos de flesta greker. Dessutom om svaret blir ett JA då de som har svarat JA ska bära ansvaret i grekland och samtidig de kan (mot) demonstrera med dem som demonstrera mot politiker ….. och vissa sina landsmän sin engagemang.
Och man ska avvakta med ytterligare hjälp tills folkomröstning.

Och dessutom enligt denna artikel:
saknas en hel del historia som:

när började grekland låna, vilka tvingade till lånet, vilken styrande parti böjde sig för att låna, hur dåvarande vänster demonstrerade, blev nytt val eller den styrande makten  blev ännu mera populära, vad hände med de ofattbara lån, hur många blev rika, hur många fick arbeta till 50-60 års ålder, hur välfärden minskade på grund av de lånade slantar osv…

--------------------------------------

2 – Nordeas VD, lägenhet och arvode: 
Hallo där, Vi behöver en Lenin ifall den ”styrande makten” kan inte ändra på lagar och jag ska heja på honom, svensk uppfostrad Lenin förstås …. :

Över 100 miljoner och försvarstalet:
!!! ” Jag skulle gärna höja XXs  lön så att han skulle kunna köpa flera lägenheter!” !!!
 
Vadå!!  Självklart det skulle låna sig att studera, arbeta, vara elit…. men ska en VD vara värd 100 arbetare som har ett bruttolön på 1 miljon på ett år? Kanske JA om VD har sitt eget företag och satsar inte med ”andras” pengar.  

Har inte bankerna fått stödd av regeringen? Ifall Ja hur kan då en VDs lön ska vara så här hög? Om svaret är JA - har bankerna lämnat tillbaka de pengar som de har fått från folket, regeringen? 

Borde inte finnas en högre gräns för VDs lön då allt går bra med ”folkets” satsade pengar, pension… 
Och en lägre gräns då allt har gått åt skoggen…  speciellt för de som förvaltar folkets pengar??

Försvarstalet borde vara så:
” Jag skulle gärna höja folkets arvode så att de flesta kunde skaffa lägenhet, cykel, mc, tv,  ipod, saab,  gå på bio, opera,…. osv så att Vi skulle undgå låg-konjektur, bland annat….

-----------------------------

3 -  Och en TV profil som har sagt  - det hon har lärt sig av revolutionära - om israel och förintelse, här finns en till fast i Kanada:

Hon är muslim (se henne bilder);  kan elitisk politik (se hennes väl-valda ord) fastän hon är barn, lägg märke på hur hon undviker ta upp den syriska relationen med Iran ( ta en gång till en titt på hennes kläder) och Irans högre hand i Libanon; samt hur listig försvarar hon Assad, jag bara undrar om Hon är iranier – andra generation flykting i Kanada menar jag ( se hennes rubricering ” Middle East peace - the real story”) , finns något artikel om Iran i hennes webbsajt? :




----------------------------
Sure 112:  

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ   
   

      قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ 
    
      اللَّهُ الصَّمَدُ 
   

      لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ  
    

      وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ



Sure 113: 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ    

      قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ 

      مِن شَرِّ مَا خَلَقَ 
   

      وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ  
   

      وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ  



Sure 114:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

      قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ 
   

      مَلِكِ النَّاسِ  
   

      إِلَهِ النَّاسِ  
   

      مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ 
   

      الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ  
   

      مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar