söndag 2 augusti 2015

Blandad

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Ju mer läser man deras skrifter desto ser man hur de (medvetet/omedvetet, det är Gud som vet vad finns i hjärta) torterar hjärna och lägger in vägledande meningar bland texter. Och innan man hinner vända sitt ansikte får man tusentals örfil….

Malin Wollin: ……Hur man väljer att dela artiklar. Att dagligen bli bombarderad om krisen i Grekland, vad korkade kändisar har sagt, kängurur som slåss med knytnävarna på en villagata i Australien men ändå väljer att plocka ut korinterna i flödeskakan….


Och den andra hand filosoferar krisen i Grekland :
Kajsa Ekis Ekman:
Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Den tiden har kommit nu i Grekland.

Och Sedan Malin Wollin: ……. Att dagligen bli bombarderad om krisen i Grekland,

Och Sedan Kajsa Ekis Ekman: ”En ny epok i europiska historia…”
hmmm… epok historia för där en vänster bor är inte viktig, hmmm….

Sedan Malin Wollin är grundare för ”Nätverk för Grekland”:
….


Sedan Malin Wollin : Valet i Grekland - debatt med Haralampos Karatzas (P1 morgon)


Sedan Malin Wollins ”på bar i Dubai med Irakveteran” :


Sedan den andra örfil givande handen:
Ayaan Hirsi Ali , dags att reformera Islam och se till att de ska sekularisera sig:

Sedan Malin Wollin:  ”Vi har blivit rövslickarnas förlovade land” 
Hmmm… man har förlorat sig i den väststaters kultur…

Sedan America Vera-Zavala: Sagolandet som inte längre finns:


Sedan Malin Wollin : ”Radikala tankar är alltid för gamla - om Slavoj Žižek, existentialism och tankens eviga eftersläpning”

Sedan Malin Wollin:  ”Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Den tiden har kommit nu i Grekland…. Idealismen är död, retoriken är meningslös. Det pågår ett ekonomiskt krig


Och det finns ännu mer om man börjar läsa alla deras skrifter och jag slutar med detta:
(Rasistiska) PARTIER LEVER AV KONKURRENS (=säger emot) MELLAN MÄNNISKOR.”


Igen:
Malin Wollin:
……Hur man väljer att dela artiklar. Att dagligen bli bombarderad om krisen i Grekland,
Handlar detta Att dagligen bli bombarderad om krisen i Grekland om att man, barnen och högerfolket ska sluta tänka på hur en vänsterrörelse svalda några oviktiga pengar för att de är mer än vänsterfolk? Som deras taktik som lärde muslimer: demokrati fungerar inte, politiker är korrupta, det går inte lita på någon… varför ska jag rösta då? Men de själva, vänster var väldigt aktiva under valet… hmmmm…. Absolut en ondskefull, pedagogisk torterande sadist ligger bakom.                                  


Att dagligen bli bombarderad om krisen i Grekland men inte av vänsterrörelse i Venezuela?  


Mycket märklig att inte pratas om en epok i vänsterrörelse historia skrivs just nu i Sydamerika… hmm…. Vem skriver historia nu?  ingen bar träff, inget ”nätverk för Venezuela”, ”skepp till Kuba”… to  hmmmm…. Beror på det de vet att man ska leva enkelt och vara stolta över sin ledare? Man ska tänka på miljö också? Man ska inte konsumera mer än nödvändigt? Kanske därför man har problem i Chili, de saknar en ledare att undervisa….. Kanske ingen historisk epok i Venezuela för de fick ingen 1000 tals miljarder kronor av Kina för att vänsterrörelse ska gå ut: det är dags att också ni ska ta ert ansvar…ni tänkte bara att fylla bankerna och strunta i folket? Dessutom vi vill inte en kontrollerande stat ta över och diktera hur folket ska betala….   


Sedan om Ekis Ekman: I sin bok Den israeliska fångenskapen beskriver hon hur det våldsamma tillfångatagandet följs av timslånga förhör av den israeliska underrättelsetjänsten, med syfte att få henne och de andra fångarna att skriva på ett erkännande om att de olagligt tagit sig in i Israel. Ingen skrev på. Tråkig, jag menar allvar. De borde tacka att folk bryr sig om och skicka skeppet vidare till Iran, där finns sovande barn under kartonger som blir påkörda av bilister. Eller kanske till de fattiga, allmosa behövande i den forna Alice landet? Eller i Afrika… Eller de borde vänta på att hizbolla igen starta krig mot israel och de många byar och städer var förstörda.. sedan leverera skeppet till folket som är under frivilliga fångenskap hos hizbolla?     

Och: Jag fick en annan bild av Israel. 1999 var jag bjuden dit som officiell och hyllad gäst efter att ha skrivit om Sveriges agerande under förintelsen. Nu fick jag se den andra, svarta sidan. Som jag har haft många lärare från vänster under livstid: detta är en orättvis skildring, för att kunna första måste man ta en blick på historia (vilken historia är en annan grubbling) och se hur Iran blev till och varför till sist Saddam och Khomeni slöt fred samt börja skriva ner:
- först om hur många gånger ville att internationella lagar (som mänskliga rättigheter) ska gälla i andra länder (just nu i Jemen och Bahrain men är tysta just nu om broder Tunisien, se nedan)
- sedan skriva ner hur många gånger (tillsammans med Saddam) de har sagt : vi ska förinta Israel.
Sedan då när man är färdigt (om man lever fortfarande) då man får dra en slutsatts (det går fortfarande säga ditta och datta) med avseende på sin ekonomi enligt: Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Hmmm…  gäller inte detta för de med ”ship to Gaza”?  Eller gäller så länge man är röd och fastnad på den röda spindels nät? Tänk om några psykologer, filosofer sätter ner och studerar alla de rödas texter, vad händer då? Blir de skyldiga/hjältar då man lär sig mycket av sin resande? 


Sedan ska man var något/någon att uttrycka sig och om man är det vem ska godkänna att man är något/någon? Tänk er om hur många lärare skulle lära: vem tror du är? är hon falsk? Om hon inte är falsk då vilka (falska) människor har godkänt henne?   Hmm..  kanske lärar facket ska använda detta för att undervisning resultatet ska bli ännu bättre:
SKOLOR LEVER AV KONKURRENS (=säger emot) MELLAN MÄNNISKOR. Alltså röda och blåa och gröna och ….. främjar välfärden, ingen är lik varandra eller hur? Dessutom en lärare kan alltid vara godkänd minst av enda parti, eller?   

Sedan:

En ny epok i europeisk historia börjar nu

Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Detta betyder att Marx hade fel. Även hade man kommit till utopin för på grund av  ”Vi har blivit rövslickarnas förlovade land”  hade man ändå olika synpunkter och då enligt Marx ”kampen om resurser” hade resulterat i :
(Dessutom Marx hade ändå fel – om man tror på det sagda – inte bara rika och kapitalister skulle falla (de har inte än gjort) även också vänster stater och de fall på grund av att de saknade grund? Människosyn? Den nya människans kultur? Eller EU hade inte långsiktiga planer att stödja dem?)                                    

Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Handling kommer från ideologi
(speciellt av de som gör allt vetenskaplig)
och en förhandlande ideologi typ vänster ser/såg/vet/visste att kapitalister/västerlandskultur
(som har många så kallade rövslickare – med vänster kultur och störtande andras moral)
var/är deras fiende, men ändå de kom till sina fiende länder! Hade de långsiktiga planer? Visste de redan detta eller de har kommit på detta nu: Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras.
Betyder att de är redo för handla och har väntat på några decennier på skörden? Vilka förutom kapitalister är fiende? Antingen du är med oss eller inte? Vilka är morgondagens fiende? 


Den tiden har kommit nu i Grekland.
Betyder att de förhandlade så länge att de arbetande klassen i övriga länder (som är skyldiga att inte göra upprör) vaknade? Om de inte hade långsiktiga planer, hade lönetagare långsiktiga planer? Hmmm… kanske därför man har rörelse för Grekland för deras vänster bröder satte huvudet i sanden (fackordet är lönad av de revolutionerande) för de hade långsikta, planerade planer?   


Retorikens tid varade 2010-2015 och hade sin viktiga roll. I den första fasen gällde det att bemöta de beskyllningar och den falska statistik som spreds av borgerliga medier.
Detta betyder att jag ska inte kommentera något. Bara en: och de vill ha statistik på vilka bland annat färgade och inte färgade människor hos myndigheter! Kanske vänster har nu erfarenhet (men inte hade handling) genom att vänster grekerna (inte tog sitt ansvar) och inte lärde ut statistik.       
I den andra fasen handlade det om att få Europa att förstå att det inte handlar om Grekland,
Kanske det är rätt, tänkt hur de länder som lönade ut miljarder tusen kronor
(sedan man hånar den kapitalistiska USA som har skulder, men ur deras synpunkt det är inte allt om det är lite mer eller lite mera )
Hade använt sina pengar för sina fallande Alice. Kanske det handlar inte om Grekland, det handlar om en Venezuela som hade tur att befinna sig i Europa och då hade chansen att de hade falsk statistik som är berömda för sin teknik och rikedom och högskolor som är väldigt populära hos iranier så kallade Aga-Zade (=son till (rika) herre)….
det är hela Europas framtid som står på spel,
Men enligt någon annan vänster Sverige borde inte vara med EU/Europa så ”vem bryr sig”? Varför inblanda sig i och ha nätverk för grekland? Är det inte ISIS taktik? Är de nu med opium i blodet lika duktiga som tar ansvar och kan statistik?
Och jämför med dessa av en annan vänster, America Vera-Zavala: Det handlar om vår identitet, om den svenska självbilden…. mitt fosterland är det magiska Sverige som vi kom till ….. Det var svenskt för mig i motsats till det utom-ländska…. Svenskarna var som främlingar i ett Europa där vi var utanför gemenskapen och de stora länderna såg oss som naiva. På bara något decennium har den svenska berättelsen om välfärd, full sysselsättning, politiskt lugn och krigsfrihet raderats ut och ersatts av ett nytt Norden…. Det land som min familj skulle kommit till i dag är en del av fastlandet Europa… Sedan enligt någon annan vänster: de kan gå till Kina, än sen? …. Sedan betyder något annat, det är vägledande:  det är hela Europas framtid som står på spel,   se nedan.
 och (främst från Syriza) tal om de ursprungliga värdena i EU: broderskap, sammanhållning osv.
Men enligt någon annan vänster de borde stänga dörrar och hålla sig från EU? Man vill inte bli dikterad av en gäng gubbar i ett andra land? Hur kan gälla ursprungliga värdena i EU i de kapitalistiska länder som lönade ut pengar? Är/Var inte deras argument: I den första fasen gällde det att bemöta de beskyllningar och den falska statistik som spreds av borgerliga medier.
Var de först röda att löna pengar sedan blev de blå att ville ha sina pengar? Har dessa länder som har lånat ut genomgått en epok som inte är skrivet i historia? Om det gäller   varför vänster folket var emot EU? Ville de ha stängda dörrar? Hur många historiera har ni? Hur många alternativ har ni? Hir många nät har ni? Hur många spindlar?
Denna tid är nu slut.
Återigen : fanns broderskap, sammanhållning eller inte? Gäller broderskap så länge den ena ger? Och om vill ha tillbaka för att främja och ge tak över huvud för sina anlända vänsterrörelser gäller detta: Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Vem är fiende? De som lönar ut men var väldigt, väldigt dåligt på statistik, ur kapitalister 1000 tals miljarder är väldigt fel beräkning men de var väldigt bra att se deras välfärd fungera? Eller den som lönar och har inte råd att betala för de kan/kunde statistisk? Speciellt deras kamrater som är för statistik? Och jämför med denna: av sin oförmåga att hantera de människor som vill komma hit. Betyder att de vill ha pengarna tillbaka att hantera människor som koma till deras länder?
 Idealismen är död,
Och här är vägledningen: Idealismen är död, För de okunniga i statistik och icke kan planera långsiktigt inte vill löna (om lön är rätt ord för de har lurat grekland att ta lön) pengar till ett rött land. Då det inte går mjölka (Termen är lönad av revolutionära om fattiga och rika) de rika. Därför iranier vet (någon med långsiktiga planer har lärt dem) det är deras oljepengar för de på grund av sin  koloniala historia  har hjälp Shahen och USA. Därför de med koloniala historia och var skyldiga till andra världskriget samt samarbetade med USA mot de röda paradis länder (som störtade på grund av dessa) skulle betala tillbaka med ett och annat sätt. Eller hur? Tungan erkänner det man har på hjärta med säger inte rakt ut. Samt man vränger sin tunga : Idealismen är död, för en kontinent som håller på att gå under av sin koloniala historia,
retoriken är meningslös. Och här är förvrängning: retoriken är meningslös! Nu det inte går längre att vara solidarisk (dela allt vi kan få) retoriken att Grekland har inte uppvisat rätt kalkyl under decennier… oj förlåt: de borliga som tvingade Grekland att ta lön … oj förlåt: de som var solidariska och arbetande och var för idealism bad Grekland ta lön men  Denna tid är nu slut.
Det pågår ett ekonomiskt krig. fanns inte eller det blev? Vem har lyssnat på Marx förutom högerfolken? Om det pågår en ekonomisk krig varför man sade: Grekerna kan vända sig till Kina, ryssland, Sverige gör det…  till t pågår ett ekonomiskt Detta betyder att man viste att det finns krig och detta betyder att man struntar/struntade  på den ursprungliga värdena i EU det är Ok att vända sig till Kina. Idealismen var död för höger folket men retoriken är fortfarande meningsful och hugger i ryggen. Och de unga dör först för de är födda i 2000 talet och vill inte med sig den koloniala historia som ursprungliga värdena i EU att leva med historia och vara kapitalister men ha broderskap, sammanhållning.           Absolut detta är skrivit av åsnsatino! Den fege, utan mage åsninnan med sin budskap till USAs muslimer (ni vet vilka så kallade muslimer) ”Bara Koran!” men tillverkar hadither… Absolut utan stake så länge fienden är störst. Och därför han kan/har hypnotisera och skapa ISIS.      
 Tydligt är att Europas härskande klass inte går att förhandla med.
Och hur det går att först Europa hade broderskap, sammanhållning  men det uppkom den härskande klass? Betyder det att man MÅSTE kontrollera? Alltså om Europa hade Kontroll över Grekland  (vilket deras argument är emot) då det hade inte funnits fattiga i Grekland? Sedan kunde de som hade broderskap, sammanhållning en kontrollerande system som skulle stoppa en växande härskande klass?    Är det inte motbevis för Marx teori, ifall om Europa hade broderskap, sammanhållning?    Men bestäm er: om man har fina broderliga/kamratliga ideologi varför faller man då? Vilka orsaker? Kan ni ha bara en ursäktande historia den här gången?                         
Om Syrizas ledarskap närde ett sådant hopp, berusade av sina egna argument om den goda euron, borde det ha försvunnit nu. EU-eliten är inte mottaglig för ekonomiska argument, de är ointresserade av sina egna ideal, Om de är eliter och för närvarande är kapitalister enligt den andra fasen  hur kan då vara man mot sin ideal och vilken ideal? Kan kapitalister ha broderskap, sammanhållning  ideal ändå kapitalister?  Hur kan kapitalister (= de arbetande klassen förstå som lönade ut sina pengar) som ville ha tillbaks inte vara mottaglig för ekonomiska argument? Vad är deras ideal: få pengar på bästa enkla metoden utan hänsyn till andra? Om det är ja då Grekerna var kapitalister fast mycket duktigare. Om det är nej, alltså de vill inte ha snabba pengar, de är för broderskap, sammanhållning  varför då Grekerna kan inte förstå dem? Måste den andra parten förstå, den parten som kan inte statistik?   
de respekterar inte demokrati.
”Nej!” För de är ointresserade av sina egna ideal, Och ”Nej!” har innehåller en gigantisk Hmmmmm
De följer inte sina egna regler och förvandlar sina institutioner, som ECB, till politiska kamporgan.
Absolut no comment…..  [kan kapitalister ha broderskap, sammanhållning  regel för att varken respektera eller följa regler?]
De hotar med att skapa ekonomiskt kaos och inbördeskrig i Grekland om de inte får som de vill.
Hur kan de hota med ekonomisk kris? Har ett rött land en långsiktiga planer? Sedan kapitalister (forna idealister) vill inte betala för greklands banker, det är ju banker som får bara pengar?  Blir det ekonomisk kaos om bara banker står tomma? Varför? Vad har banker och människor gemensamma? Och varför blir det inbördeskrig? Vad händer med broderskap, sammanhållning, även med dåliga tider? Vad händer med ideologin? Hur många fiender finns inne i Grekland? Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Vad händer då fienden är utrotad? Blir då bättre ekonomi? Behöver inte man bli tvungen att löna pengar? Sedan ska kamrater inte skicka allmosa med skepp till dem? Efter krigets slut kanske? Ska inte kamrater hjälpa dem som de hjälper Venezuela?  

För första gången i EU:s historia erkänner en premiärminister att han blivit direkt hotad och utpressad av sina EU-partners. Hmmmm…. Sovjet lyckades ändå att exportera revolution? Vad hade den socialistiske sovjet (som ställde upp för sina kamrater som Saddam) gjort? Detta: Det är då det gäller att sluta förhandla, börja handla och inse att motparten är en fiende som ska besegras. Varför blir hotad? Har man ärvt något? och något ideologi? Varför bankerna i Grekland som bara tar pengar och på något sätt försvinner inte blir ifrågasatta? Varför folket i grekland ville ha banker överhuvudtaget? Det är ju banker som får pengar och grekerna vet inte vart de försvinner? 
Tsipras var på väg ut när trojkan svarade ”om ni inte accepterar försätter vi er i konkurs och konfiskerar folkets besparingar.” Hur kan ett rött land gå konkurs? Och kan ha folket ha besparingar? Och var någonstans? Det är ju vänster argument…
Varoufakis beskriver deras ”tomma blickar”, repliker som ”Du har rätt i vad du säger, men vi tänker krossa er i alla fall” och Schäubles flagrant antidemokratiska ord ”vi kan aldrig tillåta att val ändrar något.”  Antidemokratiska ord? OK! Och folket valde sitt lands representant och hans politik och vad hände då?
Minns Ernest Mandel ord från 1980 om att kapitalet, för att möta kriser, kommer att införa regimer som kanske inte liknar diktaturer till formen, men vidtar samma åtgärder vad gäller att avskaffa demokrati och sänka löner. Har ni inte läst Mandel är det hög tid nu. Och greker lönade kapital! Ville de ha diktator senare? Och varför kamrater inte lärde dessa till Grekiska folket? Kanske kamrater hade långsiktiga, väldigt långsiktiga planer för de ställer inte för varandra så länge de får pengar?
Det är också tydligt att utrymmet för att bedriva socialdemokratisk, keynesiansk politik i eurozonens periferi inte existerar. Papandreou försökte,  Och nu han som lönade pengar under decennier och inte redovisade riktigt den grekiska kassan och har erkänd själv är hjälte nu? Skriver man ny historia? Sedan om han var socialist varför gick det lite bättre för sagolandet? Hur många av EUs länder hade inte socialdemokratisk politik? Västtyskland? Varför det gick bättre för greker som saknade den vite mannen (kom ihåg det är eran (rastiska) argument, ja eran argument eller kanske de som tror på att leva vetenskapligt, har inget skrift, och det medvetet)? Faller man på sin egen grop? Så igen: Sverige hade stängda gränser och var Alice och tack och lov håll sig borta från den socialistiska gemenskapen, (Väst) Tyskland, Frankrike… hade väldigt bra för att ha öppna gränser och bygga upp sitt land och kunna löna ut pengar till den icke skyldige socialistiske presidenten i Grekland, men inte Alice … fanns överhuvudtaget något riktig socialistisk land (om man använder deras egna argument) i Europa? Sedan vad hände med den kulturella andan? Ledde till att länderna blev demokratiska för att senare bli imperialister som inte följer sina ideal?
även han ville 2011 ha en folkomröstning om sparpaketen
Hmmm…. och undrar varför han ville ha folkomröstning? Och vad var tecken för ett sparpak för en vänster vald ledare? 
men tvingades avgå efter press från Merkel och Sarkozy, och ersattes av en bankchef.
Hmmm…. Tvingades? Men enligt den nya grekiska presidenten: greker kan kriga om det blir krig, greker böjer sig inte hur som helst… men nu folket struntade i Papandreou? Hmmm… konstigt ….. och orsaken att han blev tvingad (inte grekerna) ännu är konstigare….   
Det var den första statskuppen. 
Hmmm…. och givetvis det grekiska folket vann, eller? Statskupp? Om man kan inte vårda sitt socialistiska ekonomi under decennier kan man fortsätta ändå? Vad hände med demokratin? Hur länge kunde han vara ledare för en parti som såg till att landet tillät statskupp? Hmm…. Djävla Europa som har inte ens råd att ta emot och hantera ny anlända människor och gör statskupp och ska falla av sin koloniala historia och statskuppen förstås det är ju (enligt denna ny historia) levande och förstås : man ska lägga på minnet.      
Papandreou sade då uppgivet till mig att Trotskij haft rätt: man kan inte ha socialism i ett land.
Hmmm…. menas att bara vänster, den riktige vänstern kan leva? Om Trotskij hade rätt varför ser man på Palme som en hjälte, en hjälte som såg till att landet i framtiden ska falla? Antingen den ena eller den andra. Och var Papandreou med sin matematik representant för socialdemokrater eller Palme?  
Efter detta kollapsade PASOK och regerade vidare som ett tomt skal. Det grekiska parlamentet har inte tillåtits fatta egna beslut, endast röstat ja eller nej till de olika diktaten som kommit per mail från Berlin och Bryssel.
Syriza och Tsipras försökte fylla det tomrum som uppstod efter socialdemokratins kollaps, essentiellt med krav på att återupprätta välfärdsstaten
och ta tillbaka rättigheter som kollektivavtal, strejkrätt, stoppa privatiseringar m.m. Hmmm….varifrån kom budgeten för att satsa på dessa? Var det Tyska och Franska socialister fel att de hjälpte Papandreou? Litade på hans och hans partis ideologi?
Om någon trodde att det var så enkelt som att skapa ett nytt ledarskap och ett nytt namn åt socialdemokratin ser vi nu att de stöter på samma mur från de härskande klasserna.
… och jämför med detta: Det är också tydligt att utrymmet för att bedriva socialdemokratisk, keynesiansk politik i eurozonens periferi inte existerar. Hmmm… kanske det var bra att Alice stod utanför för att ge pengar sedan vara skyldigt… och tänk med vilket glasögon de, ”offra sig för folket” ser sina nya land och resurser…. De forna koloniala makter, de forna för det är nu som härskar, inom kort men de vet att deras vetenskaplig taktik är begravt därför : Alice faller….  Det går inte bra med siffror … för valet
Då EU-eliten
Hmmm… var inte Papandreou och hans kamrater elit? Eller höger eliter - som inte bra på att lyckas med kvinnor i makt position – de riktiga eliter? Kanske dags att läsa: Ernest Mandel?  
inte kunde förhindra folkomröstningen denna gång beslutade de sig helt sonika för att ignorera resultatet och tvinga på Grekland ett avtal som är likadant som det de röstade nej till, i flera avseenden värre: särskilt vad gäller finanssystemet och självständigheten av de grekiska institutionerna som ELSTAT, samt att allt, precis allt, ska säljas ut. Det var den andra statskuppen. Hmmm… och vänster folket satt och tittade? Hur det kommer sig? Betyder det att de inte ställer upp för varandra då det gäller på riktigt? Och på ekonomi är viktigast för de……
Syrizas accepterande av avtalet är ett fruktansvärt historiskt misstag. Det har talats mycket om att Syriza inte hade något val, och det är tveklöst så att en konkurs nu med påföljande devalvering skulle ha varit mer kännbar, under en begränsad tid, än den interna devalvering som pågått i fem år. Men detta har vi vetat om länge, och Tsipras sa själv att han planerade att sätta hårt mot hårt i förhandlingarna och hota med Grexit. Röstar folket nej, är det nej som gäller. Annars varför ens ha folkomröstning? Med detta avtal blir Grekland en slav åt Berlin för obegränsad framtid och Syriza får precis samma roll som PASOK: att verkställa slavägarnas order. Oroande är Pablo Iglesias ord om att han förstår att de accepterat avtalet. Vad håller du på med, Pablo? Ska du undergräva den nya vänstern innan den kommit igång? Hmmm… och no comment… och jämför med detta:  Syriza och Tsipras försökte fylla det tomrum som uppstod efter socialdemokratins kollaps, essentiellt med krav på att återupprätta välfärdsstaten
Syriza hade möjligheten att göra en grande finale på sitt retoriska uppbyggande som räddaren av det europeiska projektet.  Hmmm… och nu Syriza är hjälte, han vill rädda det europeiska projektet som leds just nu av EU-eliter? Den solidariska Europa som somliga ville hålla sig borta från och styrdes/styrs av kapitalister? Socialister bättre än Papandreou? Hmmm… det luktar nazism här…..    
Mer kommer, om den Barmhärtigaste, Snällaste Allah vill


I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar