måndag 3 augusti 2015

Blandad fortsättning

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Sedan om hur man väljer sina ord som : EU-elitenoch här en av de som gjorde en statskupp:




Sedan:

De kunde ha sagt: vårt folk vill ej ha sparpaket, vi vill ha tillväxt, vi vill ha en hållbar monetär union osv – ni vill uppenbarligen förstöra allt detta, må så vara, men det är inte vårt fel. Och ändå Venezuela med sin olja inte vill ha Papandreou som kan lära ut om hur man kan trolla fram en budget av ingenting…. Och sedan man beklagar att Idealismen är död…  
    

Nu är farsen slut : Och jämför med detta:  avtalet är ett fruktansvärt historiskt misstag   +  Annars varför ens ha folkomröstning?

vi ger er inte en krona mer, tack och adjö. Och jämför med detta: I den första fasen gällde det att bemöta de beskyllningar och den falska statistik som spreds av borgerliga medier.  

Långivarna skulle inte lida några betydande ekonomiska förluster, och här man avslöjar om vad hade man för avsikt med sina långvariga planer: de kontrollerade om långivarnas kassa, de var duktiga på den sanna statistik… 
men den historiska moraliska skulden skulle ligga på dem, som vägrat förhandla och krossat Grekland.

Det har länge funnits ett team inom Syriza som förberett en Grexit. De kunde ha klivit fram nu. Och ännu märkligare att han vill rädda dessa som har moraliska skulder och ville krossa dem och jämför med detta: Syriza hade möjligheten att göra en grande finale på sitt retoriska uppbyggande som räddaren av det europeiska projektet.  Som att fortsätta löna sedan detta efter några decennier: Långivarna skulle inte lida några betydande ekonomiska förluster, för deras fabriker och industri … och deras arbetare är duktiga på att hålla landet upp och kämpa för lönetagarna ….  Och detta kallas för solidaritet och kanske den andra ville hålla Sverige borta från EU? Sedan detta igen: Syriza hade möjligheten att göra en grande finale på sitt retoriska uppbyggande som räddaren av det europeiska projektet   retorisk uppbyggande men vad hände med de praktiska delen? Att se till grekerna jobbar och betalar för de fattiga EU länder? Då hans skulle VARA  räddaren av det europeiska projektet. Men visserligen definitionen på  det europeiska projektet   är : jag kan rädda er moral så länge inte vi lider ekonomisk förlust, och ni kan inte lida några betydande ekonomiska förluster ….     Moralen är viktigast för hård arbetande klassen i andra länder  som ni har glömt….                                       


Istället har de accepterat sin roll som slavar. Och moralen: avtalet är ett fruktansvärt historiskt misstag   +  Annars varför ens ha folkomröstning?
Och denna är väldigt intressant:
I sin oförmåga att ta tillvara på ögonblicket påminner de om de ryska socialisterna, som i februari 1917 hade massorna bakom sig, folket hade intagit Moskva och Petrograd, borgarklassen var korrupt och liberalerna bad socialisterna i darrande ton: ”Ta makten, ni kan arrestera oss alla.
”Socialisterna, som fick kalla fötter och hade läst  (var?) att kapitalismen måste införas före socialismen, Hmmm…. och därför de har kommit och kommer till kapitalistiska länder, de ska ta över det ju MITT land. Och sedan man hyllar Papandreou och Syriza? Hmmm…. Hur kommer det sig? Jag menar att de kunde att kapitalismen måste införas före socialismen, men inför socialistisk levnadsordning, regering? Och ändå EU är skyldigt och saknar moral? Hmmm… Kanske EU har läst och förstått att kapitalismen måste införas före socialismen, därför dde vill ha kapitalister i Grekland? Hmmmm…. Ändå gick det bra för Alice och tyskland och frankrike efter andra världskriget… var de vänster, höger, socialister, kapitalister ? Hmmm… kanske Kina har läst men fattade efter decennier: kapitalismen måste införas före socialismen,  Hmmm… ändå man hyllade Kuba och hatade kup(p)en i Chili? Hmmm…. eller kanske därför Papandreou och hans folk lönade pengar från kapitalister dels att inte se kapitalism i sitt land delas att mjölka kapitalister dels senare håna kapitalister som lönade ut och ändå vill rädda gemenskapen? Och ändå i Latinamerika man vill ha vänster regeringar utan att ha upplevt kapitalismen och kamrater i Europa är vill inte att de förstå: kapitalismen måste införas före socialismen,  Absolut de är onda …  Hmmm… vistas jag fast här blir många hmmm….
svarade: ”Nej, ni tar makten, men lova att vi får yttrandefrihet.” Det första Lenin sa när han anlände, redan innan han gick av tåget, var: ”Vad är det med er, varför tog ni inte makten?” Och no comment här… 
Hade de gjort det då, hade de kunnat ekonomisera och slippa göra ytterligare en revolution samma år, som Victor Serge skrivit.
På samma sätt släpar Syrizas ledarskap efter folket. Hmmm… först han är hjälte att rädda Europa sedan inte och vill bara samarbeta, nej förlåt sälja sitt folk….
Människor i Grekland har radikaliserats under dessa år, de är medvetna om svårigheterna, de visade tydligt sin vilja i senaste två valen och strejker fortsätter att avlösa varandra. De är återigen ute på gatorna emot avtalet. Så: Vad händer nu? Vem ska hjälpa de nu? OK! vi förutsätter att alla deras skulder är avskrivna men hur ska de bygga upp landet utan att uppleva kapitalismen? Och om de vill uppleva det: ska d kallas för förrädare? Man har fastnat på sitt egen spindelnät, eller hur?
För det första, tro inte på de olyckskorpar som ser en chans för Gyllene Gryning. En splittring inom vänstern som nu visar sig vara produktiv är den mellan Syriza och KKE. Kanske de ska införa typ den kapitalistiska Kinesiska modellen då man har kapitalism och vänster på ett och samma gång men frågan är om moralen och broderskapet mellan folket: den ena blir rik, den andra fattigt och de med slips politiker (som är väldigt populär i Iran) härskar i landet och lär ut: man ska inte vara självisk, man ska leva enkel och tänka på partiet och framtiden som tillhör barnen?
I KKE har socialisterna ett kort i bakfickan, obefläckat av samarbete med trojkan. Att sluta tänka på : kapitalismen måste införas före socialismen, är inte socialistisk tänkande eller ändamål helgar medel? Här förstår vi behovet av att alltid bevara en fraktion av dogmatiker. Med andra ord alltid något annat tunga, hand, historia, retorisk uppbyggnad? Kanske rättare sagt retorisk tvätta händer? 
Jag tror själv inte att de kan ta över, och de beter sig helt irrationellt inte minst genom att trycka egna ogiltiga valsedlar till folkomröstningen, men deras argument ljuder nu klarare och kan vinna i styrka.

Intressant och föga analyserat är: vad vill den härskande klassen? Kanske detta:  kapitalismen måste införas före socialismen?

Varför driver de in Sydeuropa på en väg mot noll tillväxt, stagnation och ekonomiskt vansinne? Kanske detta inte har slutförts:  kapitalismen måste införas före socialismen?

Naturligtvis vill de lägga beslag på tillgångarna men det kan också vara så att valutans stabilitet kommit att bli viktigare än reell tillväxt. Kanske kapitalister läst och förstått om ”kampen om resurser” och vet att en stabil valuta innebär att det går bra för landet (motsatsen är Irans valuta som har devalveras ca 500 svenska kronor efter revolution) och tillväxten är om inte reell då faktisk.
Detta ger ytterligare tyngd åt argumentet att de i själva verket inte vill ha en Grexit, vilket gav Syriza ett verkligt maktmedel i euron som de inte använde sig av fullt ut. Med andra ord som den lönetagande forna hjälte har sagt: Ni har inte råd att för en Grexit, alltså  den långsiktig planerande hjälten Papandreou hade räknat ut det. Därför inga kamrater under decennier klagade att: nu räcker att tvinga grekerna löna…
I ett europeiskt perspektiv: De härskande klasserna är demaskerade. Och vi vet vilka bar maskar, men deras mun avslöjar sig som att: man faller för sin koloniala historia. Eller: man bombarderas dagligen om Grekland, eller löngivarna ska inte lida om de förlorar små pengar, vad hände med solidaritet då den ena (tvingande) gav och den andra (tvungen) fick…    
Nu är allt tillåtet, För man vet vilka bar maskar? Eller man vet: ändamål helgar medel? att kapitalismen måste införas före socialismen? Kan sin koloniala historia? ….  

som Slavoj Zizek skriver i ett ovanligt anfall av klarhet mitt i en text full av begagnat skräp. Mina vänner i Aten som letar efter mat i soporna (väldigt beklagligt att deras landsmän med sina socialistisk styre kunde inte tänka långsiktigt och lärde folket ha lika bra standar som i Alice, jag menar Tyskland de var också Alice, fråga bara de iranska vänster där) har ändå redan förlorat allt. Är kapitalisters fel att greker inte förstått: kapitalismen måste införas före socialismen



Till oppositionen i Syriza: Framhärda och försök ta över! OK! Men hur kan man trolla fram pengar i statskassan om det är tom? Och Papandreou är dessutom pensionerat sig, nej förlåt under en statskupp har blivit tvungen att pensionera sig och inte minst vill hjälpa Venezuela?   

Till regeringen: Gör ingenting av det som står i avtalet, förhala och gör det ni vill själva ändå. Hur? lönade Kina pengar eller köpte ut? Kanske det är bra ändå för Kina kan hjälpa de med "information teknologi" : 
 
Kanske man kan vända sig till Iran också: de flesta ska bli  70% rikare bara på ett enda år: 
Skicka inte pengarna. Vilka? Banker är tomma! Har grekiska folket gömt några 1000 miljader kronor hemma?  

Vänd er till ALBA-länderna, Putin och Kina. De har vänt sig till Kina eller hur och vad Kina gjorde? Läs era artiklar? Till Putin OK! varför inte är inte alla bröder? Sedan vad? Ska Putin se till att kapitalismen måste införas före socialismen, ? Sedan ska Ryssland löna pengar utan att kräva tillbaka? Eller ska man säga till ryssar efter decennier: Med vad hände med eran moral?  Vill ni äga den  moraliska skulden ? Ska ni  vägra förhandla och krossa Grekland.  Ni skulle inte lida några betydande ekonomiska förluster, eller? Ni har gas, olja, naturreservat, industri, militär export… och ni är lika stora som ett kontinent, vad ville ni av ett lite land som Grekland? Vad hände mer er solidaritet och kamratskap? Är för er också död idealism?  

Till folket: gör motstånd, förhindra köparna när de kommer för att ta öarna. Varför förhindra? Låt Kina köpa (de har redan köpt) sedan efter decennier man kan alltid komma undan med retorisk uppbyggnad som : de sålde till er gjorde en  ett fruktansvärt historiskt misstag, eller de svek sitt folk och gjorde de till slavar men nu man inte vill vara slav?   

Tala inte om den egna svagheten och utsattheten, Alltså bära mask? och skriv inte : Mina vänner i Aten som letar efter mat i soporna…. ?  

lär känna era maktmedel, acceptera inte rollen som slavar. Vad man har för makt medel om man har inte upplevt kapitalism? Jag menar allvar, om maktmedel inte betala OK! det går bra och ingen ska anfalla grekland, man är ju europier (därför många kommer hit och till Grekland också) men vad händer sedan? Skulderna är avskrivna och ? Åter : varifrån ska statskassan fyllas? Vem ska fylla på?     

Till den europeiska vänstern: lär av detta för kommande strider, snart kommer samma sak till era länder, Vilka länder? Vilka länder som har lönat och inte vill betala? Eller kanske menar hon då alla länder har inte ”råd att hantera flyktingar och ge de tak överhuvud” då ska de rusa till östermalm?  

inse att kamp inte förs med ord, 

lär känna den härskande klassen som den är nu, naken. Och jämför med detta: Alla politiska rörelser kommer till en tidpunkt då idealism och retorik inte bara är onödigt, utan rentav farligt. Hmmm…  härskande klassen är naken… och härskande klassen gör kupp…. Hmmm… därför de kommer hit, fienden ska tas inifrån och de ska göra kupp och de försökte i Göteborg men misslyckades och nu när alla Alice har vaknat : den håller på falla… och de har rätt en viss del utifrån sina glasögon: kapitalismen måste införas före socialismen, Hmmm… lär känna de rika…… därför östermalm och Lidingö är populär nu för de kämpande klassen för de arbetande kalssen….

Fundera nu på hur den kan krossas. Att många inom den svenska vänstern och socialdemokratin nu vaknat Hmmm… de hade inte långsiktiga planer eller? Hmmm… jag som trodde det var kapitalister som inte tänkte långsiktigt och muslimer har ju opium i blodet… och ändå de, vänster kan alla sina böcker dessutom revolution böcker men har vaknat upp nu, hmmmm…..  

och börjat tala om att greker faktiskt inte är lata är välkommet–men det är fem år för sent. Hmmm… kanske de är inte lata men deras kamrater som har vaknat upp nu lärde inte detta till dem:  : kapitalismen måste införas före socialismen, Hmmm…    börjat tala om att greker så länge fick de tvingades till lön ingen kamrat brydde sig och sov mer än en björn…     

Och vad ska man säga om detta, jag fattar inte men de som lite intressanta har jag markera(och när ska man säga detta till svenska marxister):  

Till marxisterna: det är dags att sluta copy-pasta er själva och skriva i slutet på alla texter att Grekland bör krossa kapitalismen och förstatliga allt. Att vara marxist är att aldrig hänfalla åt latheten att tillämpa generiska lösningar, utan tvärtom att alltid utgå från den specifika kontexten. Att förstatliga allt kan vara lösningen i många fall men att göra det just nu i Grekland, med sitt arv av osmansk klientelism  och byråkratisk elit, är bara dumhet. Vad de däremot kan göra är att förstatliga bankerna, vägra betala och ta kontroll över den egna valutan.


..........................................
...........................................
Och lite nyheter från den rena, sanna så kallade islam efter revolution:













----------------------------------------------
------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------- 
och han säger att det är nödvändig att de islamiska samhälle ska vara eniga om sekularism som försvagar islam:   





































-----------------------------------------------------------------
-------------------------------
och det hände här om dagen, men i Irans tidningar? 


I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar