måndag 7 oktober 2013

Sure 59:1-2 - översättning

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

1- Prisa Allah!* Icke Under Himlarna Och Icke Under Jorden!
Och Han** Den Vise Älskad!
* Eller : Hur Prisa Allah!?
** Det står ”Han” men inte Den Som (Älazy på arabiska) : Inte Allah.

2-
- Han! Den Som Vilken Avvisa (Driva Ut, / Rensa Bort, /Kasta Ut) De Som Är Otacksamma (/Otrogna => ”Jag känner inte Er”).

- ”Bort Från Släkt Och Vänner Av Boken! Från Hans Klostren!”

- ”Vad Dina Förmodan (/Tvivel = Lita På)!? Till Mig Avstigning (/Rida Ut, /Stiga Ur Av (Sadel) ) Och (Sedan) Betvivla (/ Misstro)!!?”

- ”Den (Avstigning) Deras!”

- ”(Och) Hur Frånstötande (/Skyddande), Deras!!? Oöverkomlig, Deras??!!! Av Något Som Allahs (Styrka)!!”

- ”Och Sedan Anlända Allah, Deras! Från Dit*! (Och) Icke Mig Redogöra!!!**”

- ”Och Spy Ut Bland (De) Stjälpa (/Vända Upp Och Ner, /Vältande), Deras! Den Paniken (/Skräcken)! De Ögon (Är) (/Ruinerad, /Ödelagd)! Boningar, Deras! Till Beständig ***, Deras! Och Spridas Ut De Troende!”

- ”Så Taga Tillrättavisning (/Pris, /Belöning)!”

De Skyldiga:
- ”Oh´ De Första! Dessa Visioner!”    


* Han ska ju först ta en titt på Jerusalem. 
** Han befinner sig i extas eller ångerfull eller både två eller mera.
*** Arabiska ordet Aydi:
Sönder (Spridas) , Separeras, Spridas, Skingras, Upplösa, Beständig, Oupphörlig, Hand.

Det går också att översätta med ironi: ”Till Sönder!” = söndra boningar nu, ni är ju vana vid! 

..............................
och tack till :  http://www.almaany.com/
......................
Och sedan jag såg att "resurser" har lärt sig att fira årsdagen av något historia i Egypten, man styr sina "resurser" med historia. Så jag rekommenderar att man ska fira årsdagen och månaden och dagen (för det är inte lögn heller) samarbete med nazister, samarbete med sovjet, sovjets förbud för religion, shiitisk väckelse efter 1500 år med intelligenta imamer, shiitisk samarbete med Nordkorea, shiitisk giftermål med de som har byt kön - de flesta imamer i Iran har gift sig med för att visa att Allah är nöjd med deras insatser*, Saddams snällhet mot Khomeinis exil i Irak,  Khomeinis tal: vägen till Jerusalem är via Karballa, Khomeinis tal om Saddam: USA hund i regionen, Khomeinis fred avtal med Saddam, Sovjets aktiva ambassad i Iran,  F. Castros stöd till Sovjets krig mot Afghaner, F. Castros möte med Irans ledare, Irans förnekelse av förintelse, Irans godkännande av förintelse, Den shiitiska men prokommunistiska lagar mot prostitution, Den shiitiska men prokommunistiska lagar för en timme äktenskap*, Irans ledare tal om förkastliga kungar och sultaner, Irans respekt mot sultaner i andra länder, Irans revolution export till icke kommunistiska länder, Irans export av röda till väst stater....
Ni kan alltid skapa diskussion som Iran gör det. Man väljer ett ämne som är både hånande samtidigt pekar på historia. Det lönar sig för de vill påstå vara macho!  Ni kan välja säg: Shiiter gifter sig med de som har byt kön som iranska ayatollor (Guds tecken!) vill ni flytta till Iran? Vill ni att era systrar ska gifta sig med ayatollor en timme, åk till Iran. Vill ni fira minnet av imam Hussein och hans ätt besök Che's grav ,,,

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar