torsdag 29 juni 2023

Om att bränna Koran

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-06-29

[4:140] Han har instruerat er i skriften: om ni hör GUDs uppenbarelser hånas eller förlöjligas, ska ni inte sitta tillsammans med dem, såvida de inte byter samtalsämne. Annars kommer ni att vara lika skyldiga som dem. GUD kommer att samla ihop hycklarna och de icke troende i Helvetet.

[6:68] Om du ser de som hånar våra uppenbarelser, ska du undvika dem tills de byter samtalsämne. Får djävulen dig att glömma, sitt då inte med sådana onda människor så fort du minns. [6:69] De rättfärdiga ansvarar inte för dessa människors påståenden; men det hjälper kanske att påminna dem; kanske kan de räddas.

[40:77] Ha tålamod, för GUDs löfte är sant. Vare sig vi visar dig en del av (straffet) vi lovat dem, eller avslutar ditt liv innan dess, kommer de att återföras till oss.

[42:43] Att tillgripa tålamod och förlåtelse reflekterar en sann styrka i karaktären.

[46:35] Ha därför tålamod, som budbärarna före dig, som hade styrka och som tog sin tillflykt i tålamod. Ha inte bråttom med att se straffet som oundvikligen kommer att komma till dem. Dagen de ser det, kommer det att verka som om de levt en timme av dagen. Detta är en förkunnelse: Är det inte alltid de onda som utplånas?

[50:39] Ha därför tålamod trots deras yttranden, och prisa och glorifiera din Herre före soluppgången och före solnedgången.

[70:5] Därför ska ni ta er tillflykt i överseende tålamod.

..... 

Många har reagerat för Koranbränning som Turkiets president, Herr Ardogan som anklagar västerlänningar vara ”arroganta” . Men han borde säga att nu muslimer ska flytta från västerlänningar till Turkiet eller kanske till Ryssland, Kina, Venezuela,… där man har ingen problem med Islam , särskild med de som går ut från Moské till en offentlig plats för bön:

[5:94] O ni som tror, GUD kommer att testa er med en del villebråd inom räckhåll för era händer och era pilar (under vallfärd). På så sätt urskiljer GUD de ibland er som iakttager Honom i sin ensamhet. De som överträder efter detta har ådragit sig ett smärtsamt straff.

Matteus 6 5 Och när ni ber ska ni inte göra som hycklarna. De tycker ju om att stå och be i synagogorna och i hörnen av de stora gatorna för att andra ska se dem. Jag säger er: De får hela sin lön nu. 6 Nej, när du ber, gå då in i ett rum för dig själv och stäng dörren. Sedan kan du be till din Far som är i det fördolda. Han ser dig och kommer att belöna dig. 

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar