måndag 19 juni 2023

Om Obligatorisk ”Befalla/bjuda det goda och förbjuda det onda. ”

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                  2023-06-19

I Iran finns moralpoliser som utgår från citatet ” Befalla/bjuda det goda och förbjuda det onda” أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ som finns i verser:

[3:104] Låt det finnas en gemenskap ibland er som bjuder in till det som är bra, förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska. Dessa är vinnarna.

[3:114] De tror på GUD och på den Sista Dagen, de förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska och skyndar med att göra rättfärdiga verk. Dessa är de rättfärdiga.

[9:71] De troende männen och kvinnorna är förenade med varandra. De förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska, de iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och lyder GUD och Hans budbärare. Dessa kommer ösas med GUDs nåd. GUD är Allsmäktig, Visast.

[9:112] Det är de som ångrar sig, dyrkar, prisar, bugar sig och prostrerar, förespråkar rättfärdighet, förbjuder ondska och upprätthåller GUDs lagar. Ge goda nyheter till sådana troende.

[31:17] "O min son, du ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat). Du ska förespråka rättfärdighet och förbjuda ondska, och förbli ihärdig trots motgångar. Dessa är de mest ärbara egenskaperna.



Och de moralpoliser tvingar folk att bland annat att kvinnor bära obligatoriska slöja, eller förbjuder alkohol... Men det finns ingen tvång i religion enligt denna vers:

[2:256] Det ska inte finnas något tvång i religion; den rätta vägen är nu tydlig från den felaktiga vägen. Den som fördömer djävulen och som tror på GUD, har det starkaste förbundet i sina händer; ett som aldrig brister. GUD är Den Som Hör, Allvetande. [2:257] GUD är Herre för de som tror; Han för dem ut ur mörkret in i ljuset. Vad gäller de som inte tror, är deras härskare deras idoler; de för dem ut ur ljuset in i mörker - dessa kommer att ha sin hemvist i Helvetet; där vistas de för evigt.



Sedan vi har dessa verser att bara ”leverera budskapet” och inte tvinga folk på något :

[2:272] Ni ansvarar inte för att vägleda någon. GUD är den ende som vägleder den som vill (att bli vägledd). Allt ni ger i välgörenhet är för ert eget bästa. Allt ni ger i välgörenhet ska vara för GUDs skull. Allt ni ger i välgörenhet kommer att betalas tillbaka till er utan minsta orättvisa.

[3:20] Om de argumenterar med dig så säg, "Jag har helt enkelt underkastat mig GUD; Jag och de som följer mig." Du ska säga till de fått skriften, även till de som inte fått den, "Tänker ni underkasta er?" Om de underkastar sig har de blivit vägledda, men om de vänder sig bort, är din enda uppgift att leverera detta budskap. GUD Ser alla människor.

[2:193] Ni får slåss emot dem för att utplåna förtryck, och för att dyrka GUD fritt. Om de avstår ska ni inte angripa; anfall är endast tillåtet mot dem som angriper.

[6:52] Och avfärda inte de som ber till sin Herre dag och natt, som låter sig uppfyllas av endast Honom. Du ansvarar inte för deras bedömning, ej heller ansvarar de för bedömningen av dig. Avfärdar du dem, kommer du att vara en överträdare.

[7:88] De arroganta ledarna bland hans folk sa, "O Shu'aib, vi kommer att driva ut dig från vår stad, tillsammans med de som trott med dig, såvida ni inte återgår till vår religion." Han sa, "Tänker ni tvinga oss?

[10:108] Förkunna; "O människor, sanningen från er Herre har kommit till er häri. Den som vägleds, vägleds för sitt eget bästa. Och den som går vilse, går vilse till skada för sig själv. Jag är inte en förmyndare över er."

[12:104] Du ber dem inte om några pengar; du levererar endast denna påminnelse för alla människor.

[16:82] Om de vänder sig bort, är din enda uppgift det tydliga levererandet av (budskapet).

[24:54] Säg, "Lyd GUD, och lyd budbäraren." Om de vägrar, ansvarar han för sina förpliktelser, och ni ansvarar för era förpliktelser. Om ni lyder honom, kommer ni att vägledas. Budbärarens enda uppgift är att leverera (budskapet).

[26:114] "Jag kommer aldrig att avfärda de som tror. [26:115] "Jag är bara en förtydligande varnare."

[5:92] Ni ska lyda GUD och ni ska lyda budbäraren, och var på er vakt. Om ni vänder er bort ska ni veta att vår budbärares enda uppgift är att effektivt förmedla budskapet.

[5:99] Budbärarens enda uppgift är att förmedla budskapet, och GUD är medveten om allt ni tillkännager och allt ni döljer.

[33:39] De som förmedlar GUDs budskap, och som vördar endast Honom, ska aldrig frukta någon annan än GUD. GUD är den mest effektive rannsakaren.

[36:17] "Vår enda uppgift är att förmedla budskapet."

[38:70] "Jag har inspirerats att mitt enda budskap är att förmedla varningarna till er."

[6:70] Ni ska ignorera de som inte tar sin religion på allvar, som om det vore en social funktion och som är helt uppslukade av detta världsliga liv. Påminn med denna (Koran), så att en själ inte får genomlida konsekvenserna av sina onda förtjänster. Den har ingen vid sidan av GUD som Herre och Mästare, ej heller någon medlare. Om den skulle kunna erbjuda någon form av lösen, skulle det inte godtas. De genomlider konsekvenserna av de onda verk de förvärvar; de har ådragit sig helvetiska drycker och ett smärtsamt straff för sin otro.


Iran påstår att är islamisk stat och då de utgår från Koran , egentligen de utgår från shiitiska sharia lagar som är beroende på påhittade hadither (Berättelse) :

[6:112] Vi har låtit varje profets fiender - människo och jinndjävlar - inspirera varandra med vackra ord, för att bedra. Om er Herre så önskat, skulle de inte ha gjort det. Ni ska ignorera dem och deras påhitt.

[7:185] Har de inte betraktat himmlarnas och jordens herravälde, och alla ting som GUD har skapat? Reflekterar de aldrig över att slutet av deras liv kan vara nära? Vilken Hadith, utöver denna, tror de på?


Med andra ord, iranier försöker att folk bli hycklare och framförallt att folk tappar sitt tro till religionen vilket de marxistiska bli vinnare: historian är med oss”. Sedan Iran vill exportera marxistisk revolution i islamiska länder därför de håller fast med så kallade ”genuin islam” så de brukade propagera vid början av revolution för 40 år sedan.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar