fredag 4 december 2015

Blandad

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

http://www.dn.se/sthlm/ni-har-varit-pa-manen-men-kan-inte-vaja-for-en-kvinna/

......... Sarah Delshad, frilansjournalist och grundare av nätverket Muslimska feminister ....... och hennes hjärnpiskningar

http://delshad.se/
Längst bak i bussen. Irena Pozar, Sarah Delshad och Julia Spada i ett samtal om feminism, staden och det offentliga rummet. ”Det är som om män förväntar sig att kvinnor alltid ska kliva åt sidan”, säger Julia Spada.

large

o-MUSLIM-WOMEN-AGAINST-FEMEN-570


large

WHAT’S UP, BITCHES?

Titt som tätt kommer det upp upp till ytan. Det där snacket om frihet. Senast med organisationen a lá visa-pattarna-för-kvinnors-rättigheter, nämligen – Femen. För några veckor sedan ofredade tre damer från denna organisation en moské på Södermalm i Stockholm.

Femen är en ”feministisk” organisation startad i Ukraina, där anhängarna kastarsina kläder för ”kvinnlig frigörelse”, de vill alltså komma ifrån den osolidariska objektifieringen av kvinnans kropp med hjälp… av sin nakna kropp. Say what.

Jag ska lägga till att Femen flera gånger fört otroligt förminskande utspel mot muslimska kvinnor och använt en retorik där den ”stackars muslimska kvinnan bör befrias av den nakna, vita, tunna kvinnan” – jag somnar av icke-peppen alltså. Snnaarrrrrrkkkkk.

Inte nog med att dessa kvinnor (98 % av de) är vita kvinnor som med redskap av sin, alltid tunna kropp givetvis – inga hängpattar och magar som 99 % av världens kvinnor har – anser sig ha rätt att definiera begreppet frihet åt andra kvinnor, de dessutom förlöjligar andra kvinnor.

983687_10151717910398816_14294338_n



Feminismen är allt men samtidigt inget. Feminismen är tungt men väldigt lätt på samma gång. Feminismen är grunden till människas existens. Det är kraft. Det är styrka. Kvinnors kraft och styrka.

 large


Nya sätt att fly från mig

Jag lever i en röra. Min tillvaro upplevs i huvudet stressig och ostabil. Jag är rörig, mina känslor är röriga, mitt uppförande är rörigt, mina tankar är röriga, mitt hem är rörigt. Jag har ingen struktur och ordning.
Femens-topless-warriors-via-Flickr-615x345-600x345

Till tonerna av Spice Girls

Livet är vackert. Trots att jag är jobbigt sjukt med så mycket som borde göras och med en tillvaro som just nu inte tillfredsställer mig, så inser jag i all de sköraste av ärlighet att livet är vackert.

------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------


Får män och kvinnor lika mycket utrymme i staden?
Irena Pozar: Verkligen inte! Det är bara att sätta sig på bussen eller tunnelbanan så ser att man att utrymmet inte är jämnt fördelat. Det syns ju tydligt vilka som är vana att få och att ta plats. Men spreading (män som sitter med benen isär) är ju bara ett exempel, säger hon.

Sarah Delshad: Jag kommer från en liten stad, Gävle, och ser en markant skillnad i hur det fungerar här. Det är helt absurt vilken frihet dessa män tar sig i kollektivtrafiken i Stockholm. Jag kan stå och vänta på tunnelbanan och det kommer fram en snubbe och går rakt in i mig



http://delshad.se/

Den 8 mars stod jag för en (enorm) folkmassa nere i Skåne och snackade frihet. Rätten att få definiera din egen uppfattning av frihet oavsett hur den uppenbarar sig

large

 ................ Rätten att få definiera din egen uppfattning av frihet oavsett hur den uppenbarar sig. Jag var så nervös inför denna föreläsning att jag inte sov på två dygn, då snackar jag – SOV inget på två fucking dygn. Jag skojar ej. Jag brukar inte vara nervös inför föreläsningar jag håller, men eftersom det var internationella kvinnodagen och ett sådant stort evenemang höll jag på att dö. Men  bra det gick. Så pass bra att jag uppmärksammades i Skånska dagbladet och fick massvis med pepp efteråt. Hurra och amen för rätten att företräda dig själv och definiera din egen frihet! .........
..............
Jag ska lägga till att Femen flera gånger fört otroligt förminskande utspel mot muslimska kvinnor och använt en retorik där den ”stackars muslimska kvinnan bör befrias av den nakna, vita, tunna kvinnan” – jag somnar av icke-peppen alltså. Snnaarrrrrrkkkkk.
 
---------------------------------------------
---------------------------------------------------------------

http://www.dn.se/sthlm/ni-har-varit-pa-manen-men-kan-inte-vaja-for-en-kvinna/
Stockholm styrs av en feministmärkt majoritet. 

( Oh här är Irans ledares, Khameneis livssyn: ) (A) 
http://delshad.se/

Jag gråter. Faller ihop i gråt i mitt lilla hem någonstans i Stockholm. Gråter lungorna ur mig. När orden inte räcker till, när jag upplever att jag inte räcker till. Jag kan bättre, måste bli bättre, bör vara bättre, jag vill bättre. När jag inte duger för mig själv. Min existens måste slipas, jag måste slipas, mina argument måste slipas, min fysiska uppenbarelse måste slipas.
Mitt hjärta uppfylls av en ånga vars betydelse inbringar upplevelsen av en överväldigad sorg. Sorg över hur liten jag ibland kan känna mig, sorg över hur mycket jag har att vara tacksam över men ändå begär mer, sorg över att världen inte är på det ljusa vis jag önskar, sorg över att jag inte lyckas exakt sådär in i mål som jag strävar efter. Jag gråter när sorgen blir mitt enda svar och den enda sanningen.
När jag sedan inser att sorgen troligtvis för alltid kommer att vara en del av mitt hjärta. För alltid en del av mitt mänskliga väsen. Att jag för alltid är lika med sorg och jag börjar gråta lite till när jag sedan ändå inser mitt i all tumult, att det kanske… har sin betydelse. Att min existens är någonting annat än en påtaglig mättnads känsla. Det är jag och sorgen genom livet, och det kanske är… så det skall vara.


33 anledningar?

Feminism är det jag andas, det jag äter och vattnet jag dricker. Feminismen är mina tankar, mina känslor, min röst och min kurviga kropp som jag så stolt framhäver i en aning för små fodralklänningar.

( O här är hjärnpiskning, för att man ska ha dubbla känslor, moral... och vara bered för vilket smörja som helst , det lönar sig <=>A )
Att varje dag är som ett äventyr:
För ungefär en månad sedan tog jag mitt pick och pack och styrde flyttlasset mot huvudstaden. Läskigt, nervöst men väldigt roligt. Jag svettas och stressas på tunnelbanan i höga skor och tung väska på axel. Benämningen stress har fått en helt annan innebörd. Tempot här är inte att leka med och ibland upplever jag hjärtklappning, värst är  det under rusningstrafiken. Men jag trivs. Det är ju trots allt Stockholm och varje dag är som ett nytt äventyr. Varje dag.

....... Som jag (och resten av världen) väntat på en bild av Kim Kardashians och Kanye Wests bebis (!) och NU äntligen är den ute.......

Äh, det kommer fler
Det är torsdag och jag vaknar tidigt. Inget märkvärdigt. Bara en dag till i detta såkallade liv. Min torsdag spenderas hela dagen i sängen.



--------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------

http://delshad.se/
(Oh här är de forna och (nuvarande) öststaternas "bygg" konstruktion för proletära som skulle ha samma "standard" för alla, nu man projicerar: vi vill ha olika "bygg" annars grått kallt betong  ... önskar man de rikas "bygge" då det blir inte socialistisk , eller?  
Du är som en blomma, en blomma som tvingas att gro i ett område av betong och block. Världen är som ett område av betong och block. Det är sådana som du som egentligen är de vackra själarna, men som är de själar som lider mest. Jag förstår din sorg. Världen är för mörk, för likgiltig och för tom för sådana som dig. Det är världen som är rubbad, inte du.”

 

-----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

......... Sarah Delshad, frilansjournalist och grundare av nätverket Muslimska feminister .......

http://delshad.se/





large


Feminismen är att få en snubbe att tråna efter dig utan att för den delen ligga med honom det första du gör. Att med huvudet högt inse sitt värde som tjej och aldrig nöja sig med något mindre ...
Femens-topless-warriors-via-Flickr-615x345-600x345ä






 


large


 .........Feminismen är att få en snubbe att tråna efter dig utan att för den delen ligga med honom det första du gör. Att med huvudet högt inse sitt värde som tjej och aldrig nöja sig med något mindre ...

...............Jag ska lägga till att Femen flera gånger fört otroligt förminskande utspel mot muslimska kvinnor och använt en retorik där den ”stackars muslimska kvinnan bör befrias av den nakna, vita, tunna kvinnan” – jag somnar av icke-peppen alltså. Snnaarrrrrrkkkkk.
Inte nog med att dessa kvinnor (98 % av de) är vita kvinnor som med redskap av sin, alltid tunna kropp givetvis – inga hängpattar och magar som 99 % av världens kvinnor har – anser sig ha rätt att definiera begreppet frihet åt andra kvinnor, de dessutom förlöjligar andra kvinnor.

 large

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar