torsdag 16 januari 2014

Omfattande hmmmm…. !

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Omfattande  hmmmm men ej förvånad!

Jag såg denna klipp från:


först :


Dr. Milani påstår att Shahen var : “He was a social reformer, a romantic egomaniac, and a deeply conflicted man …..  leader deeply conflicted and insecure in his powerful role,  Intolerant of political dissent…     

Och Dr. Milani är / var  själv medlem i Todeh partiet , kommunister som älskade /älskar Sovjet) och studerat / aktiv i USA (inte i Sovjet). En röd politiker som var mot Shahen som men ändå kunde ha föreläsningar i USA utan att håns eller fängslas! Men ändå åker till Iran och som en aktiv medlem av landsförräderi-partiet håller föreläsningar mot en ledare som är nödgat att stå emot Mollor och de röda som hejade på Mollor men utbildade sig i väst! Så fågan är vem är egomaniac och deeply conflicted man?   Men vi vet nu att de intellektuella röda eliter visste redan sina ”move” och har utbildat sig , medvetet för att styra historia… Men konstig nu: han påstår att Shahen var bla bla men i http://www.youtube.com/watch?v=bCwiDH-o5Is
påstår  han att folk har en varm bild av Shahens tid! För Shahen tillät folk göra vad de vill men inte i politik! 
Så frågan är hade Shahen rätt angående landsförrädare som hejade på Sovjet och var tysta när sovjet delade Iran och när Sovjets Saddam attackerade Iran?  Hade han rättighet att låta landsförrädare vara aktiva i politik? Så vad hade Dr. Milani hade gjort om han själv var  Shah? Hade han tillåtit höger folken vara aktiva under hans styre? De som utbildade sig i Sovjet men var kapitalister? Mollor då? Mollor också utbildade sig i väst som Dr. Milani  (deras barn gör fortfarande) men de var/ är också mot väst och kallar sina fiender västpåverkade?  Så vad en aktiv, högutbildade i politiskämne replikera: Är det bara sammanträffande politik?

Men hur kunde han föreläsa i Iran:
Betyder det att just nu Iran håller på?






Dr. Milani ger säg - hånande - på västpåverkade intellektuella : ”de västpåverkade intellektuella samt Mollor (Ayatollor) kunde inte förstå Iranier, iranier kunde själva bygga sitt eget land och behövde inte varken väst eller Mollor….” (Här misskrediterar hande som har utbildat sig i väst, inklusive själv! Jag tror att myndigheter i USA borde gå igenom alla Hans tal) Men i detta  intervju:   
säger han att man ( Amir Kabyr) var smart och visste att man behövde en stormakt på grund av Sovjet.
Sedan Han säger här
att Dr. Mosadag ville inte samarbeta med Mollor, jag vet inte om han ville eller inte (många verioner!) men jag vet att Todeh Partiet stödde Dr. Mosadag som ville samarbeta med USA och eller England (enligt SVT dokument) men varför de ville stödda Dr. Mosadag ? Vad hade de för planer? Hade blivit kupp senare? vi vet hur det gick i Afghanistan, Irak, Syrien.... Och sedan vi vet att man zoomar in och skapar vägledande diskussioner för att gömma sig eller sin kamrat eller sitt mål: Vad hade Sovjet för roll under Dr. Mosadag? Satte Sovjet och spelade golf? Vi vet vad de gjorde i Pakistan, de delade Indian under bordet. Varför ingen så kallade intellektuellt som har utbildat sig i Sovjet skriver inte en bok om Sovjets roll i Iran? Var inte Sovjet granne med Iran?  

Sedan Dr. Milani gör en blunder och avslöjar på vilken sida han står: (givetvis vi vet att det finns olika styrande grupper och en/två av de är mot Irans överenskommelse med USA):
http://www.youtube.com/watch?v=bCwiDH-o5Is  16:50 – 17:16.
här finns liknande yttrande, fast från Iran:
http://hamievelayat.blogfa.com/9106.aspx

Sedan Dr. Milani gör en blunder till:
”utan USA inblandning, utan USAs ambassadör inblandning – som såg till att ge militärens hand till präster och sade (till de) gör inte kupp  - hade Mollor inte fått makten så enkel. De (Mollor) som just nu hånar USA hade under revolution överenskommelse med dåvarande USA ambassad…I Paris hade Khomeini handlade med USA….Sedan de (Mollor) skickar just nu sina barn till USA för utbildning …..”
1- Med andra ord Mollor tillämpade ”Ändamål helgar medel”
2- Menar Dr. Milani att USA borde ge grönt ljus för att militären skulle göra motstånd för folkmassor? Om det skulle bli blodbad vad hade Todeh Partiet och kompaniet som stödde Mollor sagt då? Hade revolutionen avbrutits eller blodfärgen skulle ge ännu mer kraft åt revolutionära folket? För att senare hata ännu mer USA? 

3- Och som vi vet


Alltså USA var inte på sin vakt och såg inte att Khomeini som stöddes av Todeh Partiet var bättre på schack spel, då. Vad stod i brevet som fick Khomeini i Paris av Todeh Partisten? Kanske: ”Spela med! Vi gör!!”

4 - Dr. Milani säger att: ”… Sedan de (Mollor) skickar just nu sina barn till USA för utbildning …”. Dr. Milanis föräldrar skickade sitt barn, Dr. Milani för att utbilda sig i USA för att senare föreläsa Marx i Iran men Shahen gillade det inte! Gjorde Sovjet? 

Det dyker upp säker många saker om man analyserar Dr. Milani. Men jag ger upp….

Men kanske det är dags att Dr. Milani skriver om Todeh Partiet, landsförrädarna som är aktiva fortfarande (jag menar de som är aktiva och stödder Iran) han själva har varit med de, eller hur?

Sist :

(Stolt) står det bland annat i texten : ”Lenin precis hade rätt!”
Lenin hade också rätt om Irans revolution:  
Vladimir Lenin: En revolution är utan tvivel den mest auktoritära sak som finns, en
handling varmed en del av befolkningen påtvingar den andra sin vilja med gevär,
bajonetter och kanoner, allt mycket auktoritära medel, och det parti som segrat måste
hävda sin makt med hjälp av den skräck som dessa vapen inger hos de reaktionära.
Björn Kumm, Terrorismens Historia
Så jag vet inte varför vänsterfolket är arga - arga på så kallade Mollor, vet Ni?

Och enligt  dr. Milani:




I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar