måndag 16 december 2013

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste


På söndagen utbröt oroligheter då en demonstration mot främlingsfientlighet i Stockholm attackerades av nazister.
………………….
Flera hundra personer, många av dem boende i området, ska ha funnits i demonstrationståget som anordnas av ett nätverk som kallar sig "Linje 17".
Syftet var att markera mot att nazister visat sin närvaro i området, bland annat genom att spreja hakkors på flera platser längs med gröna linjens tunnelbanestationer.
Både barn och gamla var på plats när folksamlingen attackerades.
– Det kastades in smällare bland folkmassan. Då började folk rusa därifrån, säger vittnet.
…………
Flera vittnen berättar att gruppen som attackerade var välförberedda.
– De var svartklädda och kom rustade för att slåss, säger Lisa.

"Var stridsberedda"

Enligt en av arrangörerna på plats var manifestationen ett fredligt initiativ av de boende i området.
– Det var en bred mobilisering av engagerade människor; gamla, unga och handikappade var här tillsammans med aktörer i centrum som teatern och Ica, säger hon.
          Det har varit rädsla för att något kunde hända, och en del undrade om de verkligen kunde ta med sina barn.
* Hmmm… Jag tolkar som att man har försäkrat föräldrar! Ta dit dina barn!
Det finns hakors och man vill markera mot nazister som är/var stridbereda   = Då man vill att barn att ska vara med för att inte bara provocera fram resurser, nazister och se till att fysisk hat ska vara närvaro och då uppdaterat spänningar även också man hoppades på att utnyttja barnen för det ringer mest: nazister ger sig på Barn ( därför våra kamrater ger dem Kalaskinkov….)  Och då djävlas ännu mer för det är Ju Barn som blir attakerad….

Och så händer det här. 40 marscherande, stridsberedda rasister som kommer och attackerar vanliga människor.

Demonstrationen hade egna vakter och det var de som larmade när mobben kom.
* Med andra ord de visste (även om man var säker 1%) att man ska se till barn, handikapade ska inte finnas…
– Det var bara cirka fem poliser på plats och plötsligt kom flaskor, stenar och smällare. Folk blev livrädda och barn och gamla började springa, säger hon.
* Det är som i Iran och Syrien… där man med Barn skyddade /skyddar militära anlägningar, balnd annat och hoppas att fiende dödar dess religiösa som blir ännu mindre i antalet i jorden och samtidigt deras religiösa vänner, släkt blir mer motiverad…

Skyddade gråtande barn

Många barn och äldre tog skydd när folksamlingen attackerades. En kvinna berättar att hon tog med sig sex barn och sprang in i en matbutik.
– Jag sprang i väg med de här sex barnen som grät, säger Anna.

……………..
          Polisens bild stämmer inte alls. Bland annat i Nyköping angrep "Svenska Motståndsrörelsen" en demonstration mot rasism, och det har skett flera gånger under de senaste åren, säger han.

* Så de ansvariga arrangörerna önskade sig / visste att man skulle drabbas med rasister

Den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen skriver på sin hemsida att de var på platsen.

På Facebook skriver Linje 17 att en nazistisk organisation sedan i somras markerat sin närvaro i området med klistermärken och klotter längs med tunnelbanans gröna linje nr 17.
Nu har några privatpersoner och boende i området tagit initiativ till en protestdemonstration, och man försöker bygga en större kampanj, skriver man.
* Förslag till nazister och vänster aktivister:
Var intelligenta och räkna inte alla över en kam! Var med i deras demonstration, var inne / smällt er i folkmassan och vissa upp bilder på plakaten av Irans Andlige ledare tillsammans med olika vänster ledare och kräv rättvisa och demokrati! Det ska finnas plakat där står bland annat  ”Nej Till Brottliga Invandrare, Ja Till Ärliga Invandrare.”
 ............................................... 

De attackerande (resurser) väntade inte på att barnfamiljerna skulle flytta på sig, säger ett vittne till DN.
Resurser uppvisar/handlar precis som man önskar.

– Folk blev väldigt rädda. En grabb som satt på marken var helt röd i ansiktet och trodde att han skulle dö. Han var kanske 6–7 år, säger vittnet Jesper.

Ett annat vittne beskriver hur slagsmål utbröt mellan nynazister och antirasister.

– Det var många som blödde. En antirasist fick ögonbrynet spräckt och hade blod över halva ansiktet.
* Detta betyder att man lär sig slås, tar lagen i sina egna länder (både sidor) och då man känner hur ”man är lycklig att ställa upp och kämpa”!
Var intelligenta och räkna inte alla över en kam! Var med i deras demonstration, var inne / smällt er i folkmassan och vissa upp bilder på plakaten av Irans Andlige ledare tillsammans med olika vänster ledare och kräv rättvisa och demokrati! Det ska finnas plakat där står bland annat  ”Nej Till Brottliga Invandrare, Ja Till Ärliga Invandrare.”


Många boende i området har reagerat mot klotter och affischer med nazistiska budskap som dök upp under de två dagarna före Lucia.
* hmmm… det luktar att man har femtekolonnare i Nazistiska organisationer.

……Somliga av de demonstrerande försvarade sig.

Klas, en av demonstranterna, säger att inledningen av slagsmålet gav ett intryck av att det hela såg arrangerat ut: 
– Vänsterextremister och högerextremister rök ihop på en gång. Det var som om de på förväg kommit överens om att träffas och slåss. För mig påminner det om när fotbollsklubbars ”firmor” slåss, säger han till DN. 
Ett annat vittne till händelsen tolkade situationen på ett annat sätt: 
Att säga att det liknade ett uppgjort bråk är djupt orättvist, nazisterna provocerade och det är möjligt att de till sist lyckades med sitt uppsåt, att skapa bråk. Men i så fall skedde detta utanför mitt synfält”, skriver Karin i ett mejl till DN.

”Manifestationen vände och gick mot nazisterna, skanderade slagord, drev nazisterna ut från torget. Vad som hände när de drivits längre bort vet jag inte, eftersom jag, med den absoluta majoriteten av manifestationen stannade vid torget”, skriver Karin.

Ett vittne, en äldre man som kontaktade DN, säger:

– Det var ett regn av kastade flaskor. Nazisterna hade med sig stora säckar med flaskor.

……………………….
I Guds Namn, Barmhärtigaste, Snällaste


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar