onsdag 28 mars 2012

Och Påminnelse en gång till


I Allahs Namn, 
Barmhärtigast Skänker Förlåtelse, Till Sina, 
I Guds Namn,
Snällast Giver Orden, Till Sina, 
I Jehovas Namn,
Välvillig Sänder Förvarnarna, Till Sina, 
I Herrens Namn,
Skapar Välbehag, Stigar Livet, Väcker Upp Livet, Målar Bort Intet,
Sänker Toner, Vidder Prydnader, Allt Till Fröjder, 
Ena Ej Betvivla Herren, Ägare Av Troslära,
Den Andra Veka!,
Men Ändå Tillhöra Skaparen, Såsom Den Andra Som Den Ena,
Herrens Barna,
Jehovas Målningar,
Guds Villande Ande I Ramen,
Och Allah, Den Yttersta Domaren,
Den Sista Bedömaren,  Av De Tre Kommande!,
Allah Barmärtigaste, Allah Akbar!
…………
Jag såg detta glada soliga fotot och då min hjärna kom på att jag har missat den glada nyårs friande och hälsningar för somliga Guds barn som firar denne dagen. Nu är lite skraj och ville gratulera alla inblandade innan en ”sten” träffar min huvud……. ”Grattis!”
  
  
Och må jag delar inte med honom angående ett par frågor men Han är fridfull och glad då hans sina är lyckliga och fridsamma och det räcker för mig.
Oj! Om denna bild orsakade någon ”muslim” obehag, eller kände sig hatisk eller mindes alla krigen mellan muslimer och kristna då hen har blivit hjärntvättat som jag var. Hen är omringat av revolutionärer. Detta betyder att hen ska fråga sig:
”Vad betyder versen i Koranen om att en muslim ska vara ställd mitten av kristna och judar?”  
Om hen har inte ens hört detta då ska hen fråga sig:
”Vem lärde inte mig detta? Och varför?  Hmmm…Och varför kan jag inte Guds Ord men jag känner till Che?  Vilken av dessa är viktigare?..”
Sedan man ska fråga sig: ”Om Kristna har fått makten tills världen ände, (ifall om man kan koran)  då hur kommer det sig att deras ”hadither” har blivit ”förvrängda” men ändå har ”kraften”? Om det är så (!) då lika bra att slänga Koran åt sidan och bli rätt troende….
Men nu vet vi att många saker, att Satan har spelat med alla, med alla menar jag ”alla”. Nu vet vi att man medvetet har jobbat med vår hjärna. Om alla intelligenta hade varit döda (förda bakom ljus) då hur är det med de ( särskild unga) som har kommit hit och ser andra som fiende? Men nu vet vi att man har vaknat upp och håller på väcka andra och då så förkrossande för den ”hatiske” människan, Guds barn ändå. Han har upplivat vad kristna/muslimer har gjort mot varandra genom tiderna, vad andra muslimer har gjort mot shiiter, för att shiiter ska framstå oskyldiga, syndfri… (Mazlom på arabiska) samt vad väst har gjort andra och slutsatsen är att sanna muslimer, alltså shiiter ska låta Maoister och Che-ositer vara deras allierade och hjälpande hand och slänga ut väst…
Men nu vet vi att numera man har vaknat upp och alla religiösa och icke religiösa (även Che-oister!)  rättfärdiga ska vara allierade med varandra. Tack och lov att Allah väcker ”alla” till liv och ger ”alla” chans. Nu vet vi att man ska hålla ihop tills världens början och till dess: vara glada lik färgglada ändå till världens ände… 
Därför vi muslimer (min uppmaning, påbud, order) ska gå tillbaka till profetens Mohammads tid då fanns ingen delning mellan muslimer, då varken fanns någon som skrattade åt någon eller hånade sin fiende, varken man smickrade profeten eller någon annan, varken man skämtade vulgärt, banalt, kränkande eller såg andra som ”horor” eller som ”bögaktiga”,  man tillkallade inte någon Gudsfiende bara för att passade inte hans livsstil med hans kultur eller tradition, Allah har lämnat tydligt och klart sina sändebudens namn och livsstil, vilket är hjärtkrossande för Ali och hans ätt! Tillbaka som i Mohammads tid då växte ”vetenskap” ur hjärnor för då man hade inte tid med kommande hadither för det fanns inte andra hadither vid sidan av Koran och testamentet. För profeten såg att alla hycklande, smickrande,  vulgära skulle inte visa upp sig nära honom, därför Husein hatade profeten och valde inte fly som profeten, han hatade sin profet och därför livet, profeten lade inte varken hans namn eller sina faders namn Ali i Koran. Därför Ali var vulgär och förnedrade kvinnor för att på så sätt förnedra profetens dotter, sin fru! En indirekt angrepp till Mohammad som hade sjungit ut i Koran: ”fred vare den dagen som Jesus föddes…. ” men ingenting om Husein, sin son!     … Tillbaks till profetens Tid där allt började för oss muslimer för det tilldelades den sista Gulden:  Allahs ord, Allahs hadith, Allahs tradition, Allahs kultur, Allahs stig, Allahs uppmaningar, Allahs råd, Allahs välvilja, Allahs varning, Allahs närvarande - Allahs poesi. Då vi kan möta Allah med Allahs Guld, den perfekta, felfria och vara stolta att inte belasta oss med andra hadither men med vetande och vetenskap. Kom ihåg att vi förlorade mot Kristna ( enligt Koran!), glömde bort Allahs Guld och dyrkade ”människor” och som Allah, tvistade över egna hadither, ”pekade” på andra för att glömma bort våra egna synder och på så sätt visa oss oskyldiga och för våra barn förklara vi bort våra misslyckande på andra. Men Allah är Akbar, den snällaste, den förlåtande. Se bara hur vi tolkade Koran utan att vara kunniga på Testamentet.
Som våra Hejab syn! : Och hur muslimska ”karlar” undantog sina klädsel för  idrott! Om muslimska ”människan, man eller kvinnan” var vaken då man skulle ha frågat sig (enligt Koran : ” kvinnor som blir äldre men saknar man  kan då vissa sina ”bröst” ) : ”hur en hejab – nejab (heltäckande klädsel) se ut för en som får vissa upp sina ägodelar?”.  Jag menar föreställ dig en heltäckande klädsel som täcker håret från tå men är öppet bara  för ”ägodelar”?   Visst det låter roligt men det är faktisk så tragisk att våra eliter var inte på sina vakt och många synder därav vilar på deras axlar. Och  hur kvinnor led eller spottade på Allahs namn öppet eller i hemlighet är en annan sak men jag är säker på Allah ska höra av sig. Och enligt koran ”det är skillnad mellan den som vet och ej vet” – vet vi att en riktig muslim är den som väljer Allahs hadith inte sin tradition eller kultur och Allah har skapat människan fritt annars ingen hjärna!… Men däremot jag ska erkänna att då jag ser på de färgglad-klädseln som somliga muslimska kvinnor bär på sig hyser ändå stolthet för de är lik sin Allah som skapade allt i olika färger.   Det visar bara hur hon är lyckligt ändå med sitt liv som Allah har sänkt den som gåva, Allah är för livet. De som ”knyter sina nävar” är mörka och vi har en sure om detta!   
 ………..
Och nu när jag har fått mina händer fria då kastas tärningen:
Koran, Logman, Forgan!
Då förvirrad är deras imam Zaman*!
(* Vi vet att Iran uppdatera ständig sin ”hadith-kunskap”, med andra ord ett frivilligt  tips till de, igen!)
……..
Shiiter och deras hadither
Och kom ihåg det är ett hadith (!) om Iran, blandad med satir, men inte med hån.  Ni kan alltid jämföra med somlig satir, karikatyr … här i min blogg som jag har fått tag i från Iran men där man gör narr av andra länders ledare, eller hånar Irans riksdagsmän eller hotar presidenten eller smickrar Irans ledare. Skillnaden är att varken jag hånar eller hotar eller smickrar Irans ledare men däremot jag påminner att jag är mycket duktigare än de ifall om jag ville göra karikatyrer eller håna fullständig någon där borta, hmmm högmodet har hälsat på mig igen!

Och de realiteter som jag har upplevt före revolutionen och efter revolutionen är mycket olika då jag ser på hur Irans ledare ändrar på revolutionens historia samt alla bort glömda motto men ändrade och kommande motto!

Och vi vet att andra har olika åsikter. Jag vill med detta, min egen åsikt påminna en gång till alla att varför det kommer att bli det som kommer att bli. 

Och definitiv utgår jag ifrån att många röda eliter visste redan vad jag vet före revolutionen. De var*  ju eliter.

* ”Var” för nu deras kunskap har spridits ut och det återstår bara att välja sin väg nu när de flesta är inte längre i underläge då gäller kunskap om historia, revolutioner, revolutionärer, Koran, hadither, Testamentet, utrikes politik, inrikes politik… Men de unga befinner sig alltid i underläge då det gäller psykologi, erfarenheter, kunskaper men de är duktiga på att bli lurad av äldre revolutionärer som skickar sina ”unga” läroljunga till sina jämnåriga! Därför revolutionärer satsar på unga, för de är ju alerta och kan (försöka fysisk i alla fall) ändra på systemet med sina fysiska handlingar, men självklart de kan/får inte bli ledare eller liknande just på grund av sina ålder (!), därför de hyllas under revolutionen men efteråt de läxas upp: ”man måste följa de (äldre)  kunniga!” … Och därför står i Koran att livet börjar vid 40!
Därför Abo Bakr är den fösta Amir Al-Momenin (ledare) efter Profeten. Ali kommer aldrig i närheten av att vara en riktig ledare för att tala om Amir Al-Momenin! Ali kan inte ens komma i närheten av Umar som den andra  Amir Al-Momenin, Umar var tusen gånger mer välsignad av Allah som jag läser av sunniternas hadither (!) , men Abo Bakr var snällare därför Mohammads ärade ersättare.
Och de röda revolutionärerna listade ut det!  Och därför de ( i Iran) kom på att  dettaa - mycket motsägelse fyllda fristående religionen - måste utnyttjas i allra högsta grad!  Därför deras spelande regler:
”Varför man ska låta dessa Gudstrogna (i synnerhet shiiter) med sina dubbelmoral, ännu mera dubbelmoraliska lagar styra oss! Antingen vi ”nya människor” eller de  ”tillbakadragandena”! 
Och den nya människan hade flugit till månen men shiiter gråtande över sina guldplantade imamers grav över 1500år, lipande men grattande*, diktande, och dessutom bedjande och de som ligger på graven svarande! 
(* Ni vet säkert att då en blir till martyr då man hälsar martyrens släkt:
Vi fördömer de som har  orsakat detta och grattar Ni för hans martyrskap.)


- Därför luras ska shiiter för revolutionen, antikapitalisk revolution, och bara för barfota!  Därför tackar den rike Kung Salomo Allah att han dog innan Mr. Khomeini födes!  Och De röda trodde att de hade upptäckt att det finns felande i Koran (deras upptäckt beror på bristen på logiken hos andra muslimer men shiiternas översättning av Koran och inblandning av kompletterande hadither var rena skatten!) och dessutom de röda såg tydligt och klart att det finns gott om  hadither som motsäger själva:




Och det är bara ett blad ur bergen.

eller Koranen så att det är bara lägga på / förnya hadither och inte bara det - det går att lägga in andra döda hjältar som Che som lärt sig av Huseins historiska misstag: grilla kriget är effektivare än se fienden öga mot öga! Dessutom de röda såg att hur dessa shiiter hatar livet* och då varför inte hjälpa/knuffa de  möta sin Allah så fort som möjligt och låta oss röda njuta av vår enda liv:



jämför med denna motsägelsefulla hadithen:



Och nu när de röda upptäckte att shiiter är de högsta meriterande att luras då man förstärkte deras ställning och försökte att diskriminera / misskreditera / svartmåla/… andra grupperingar inom Islam ( och övriga troende) för att ta över makten: 


Jämför med fempelare i Koran och 1 och 2 här under:



Enligt rödas psykologi  var/är  shiitiska ayatollor  för dubbelmoral alltså mångdubbel personlighet störningar följd av makt begär ( därför straffas de som kritiserar den mycket snälla, barmhärtiga, syndfria  ledaren. Men den som hånar barfota, unga, eller Irans president, eller riksdags-  ledamöter  /bossen  råkar inte för något händelse men eftersom alla är shiiter då ingen hånar eller förbannar någon  …Och därför Irans ledare efter att frågat ut alla sunniter och övriga samt alla  muslimiska ledare har utropat sig till  alla muslimernas Tsar!) och därav mycket duktiga att samarbeta med vem som helst för att nå målet, tsar väldet över muslimer, rika oljestat länder förstås:
Vi vet hur Iran tittar på Azerbaijan, Bahrain och Qatar och vi vet hur inte Iran ser de fattiga afrikanska länder men däremot den fattige Libanon, glöm inte den persiska vikens strategiska värde som är ännu mera värda än olja:



Dagen efter detta meddelande al-Qaida utannonserade
att de hjälper revolutionära i Syrien, bland annat.
Alltså om Syrien halv shiitiska (!) regim faller då
Ni har med oss göra, ett nytt Afghanistan eller som denna nya Irak.

Jag måste vara ärlig och påminna att shiiter  ( som jag - som var bara shiiter men inte bokstavligen lärda av ayatollor (före revolution) ) litade på folk, och på sig själva och gav efter för påstådda motto. Vi var verkligen Mosazaf! Vi kunde inte Sovjets och de revolutionerade historia! Och vi fick inte våra skattepengar! Se bara på hur alla intelligenta, intellektuella, religiösa som icke religiösa stödde Mr. Khomeini i början av revolutionen men en efter en försvann ur bilden på ett och annat sett:
vår förkastelsedom ( enligt Koran muslimer har ansvar på sina ögon, öron och hjärna, hjärta… och ayatollor hade inte lärt oss detta som Jesus position i Koran!) att lita på vem som helst bara för att klä sig som en religiös nödställd (!) och nämna Guds namn, kysser barfotas händer från berget och var känd motståndare till shahen och han fick makten men respekterade andra och:


Alltså sunniter och alla andra är mindre begåvade även om de har mer
utbildning än den nu varande Iranska ledaren, som har sämre rang
än övriga iranska ayatollor!

Så Mr. Saddam, Stalin beundrare gynnad av de revolutionärer i Sovjet gjorde fyndet då shahen (en av hans många misstag) lät Mr. Khomeini landa i Irak.
Där Mr. Khomeini fick lite läxa om
- Shiiternas misslyckade historia under 1500 år, utan makt utan aktion men mycket ärofulla över sina ledare som var muslimernas ledare över världen för de var så intelligenta att andra muslimer var avundsjuka på de speciellt sunniter som valde inte dessa intelligenta imamer,
- Revolutioner och Ches värde. Om hur man ska lära sig av historia som att det går inte gifta sig uppåt om man vill ha makten som i Harun Al-Rashid’s fall. Eller det går inte gå till ett säkert nederlag för att vinna makten och absolut inte ta med sig sina barn till fältet som i Huseins fall*. Eller det går inte bara sitta och diskutera, det finns alltid andra som är duktigare på ett och annat och då folk ser att man är inte duktig på allt. ( därför Irans ledare i Iran kallas för politikens Allah!)  Eller det går inte låta andra skriva smickrande dikter, hadither om sig själv för folk förstår dubbelmoralen - det behövs aktion, revolution då behövs unga ! 
( * Hmmm, jag undrar hur Imam Yazid tålde att se på Husein. Husein var den första fega (icke muslimen) som använde sig barn som argument, som människlig sköld. Men Yazid var ärofull och skyddade barn och kvinnor så mycket som han kunde. Bevisen är att de som överlevde ( och var fångna enligt shiiterna) men ändå de kunde håna, förbanna rakt i Yazid ansikte och hans soldater men ändå de dräptes inte ( enligt shiiterna!). Mer kommer angående detta.)            

Tillbaks till röda revolutionärer:
De röda revolutionärer  är/var  väl medvetna om att ” kan man inte sina motståndare då kan man inte heller besegra någon”. Och dessutom Sovjet var ju mästare på psykologi därför kunde göra ”folkliga” revolutionärer men erfarenhet lärde Sovjet att inte visa sin inblandning i revolutioner! De sanna muslimer behöver varken väst eller öst!  Alltså de röda kan redan Koranen ( och Bibeln och Tora – därför det var / är förbjudna i Iran efter revolutionen) bättre än jag och en ayatolla ( därför ibland de hjälper ayatollor som Ni har sett tidigare i min blogg) och shiitisk / sunni hadither, med andra ord de har upptäckt fyndet före oss! Jag menar ( om jag utgår från Koran att ”de som icke tror på är allierade med varandra” ) att de hade makten i Irak under Saddam och Syrien förstås men då när de upptäckte shiiter i Iran var det rena guld fyndet för Sovjet. Och som i Sovjetisk tänkande finns en ledare i alla länder som måste följa Stalin (se bara på Tito och jämför Irans ledare och hans tjänare i Libanon eller i Irak): 


Detta betyder att sunniter har andra gudar vid sidan av Allah.
Och deras straff är mycket hårdare än andra
För att de kunde lära sig av shiiter men struntade:
”Det finns skillnad mellan den som vet och den som inte vet”.
Och kom ihåg att Iran trodde aldrig att dessa skulle
upptäckas av en (före detta) shiit och varna "alla"!

Och Sovjet hjälpte Alavier ( shiiter som är inte fullkomliga shiiter!) som klämde ner icke shiiter i Syrien. Men däremot i Irak bistod Sovjet med sin vapenarsenal sunniter att härska över shiiter! Och motto var : ”Vi samarbetar med vilka som helst om de är mot väst”. 
Och vi vet att de övriga islamiska (!) länder samt väst var inte på sin vakt.  Alltså Sovjet steg in från ”bakdörren” till andra länder inte som väst som gick in med revolt från ”ingångsdörren”! Ärligt men förkastligt för väst glömde sin Herren Skaparen genom att gå till vänster tänkande, Darwin.  Och vi vet att det finns en vers i Koran angående ”Bakdörr”  vs  ”Entré”!  
Men varför är det viktig för röda som har klätt sig som ayatollor att hitta på hadither om Ali och hans ätt? Varför andra grupperingar ska hånas av Irans tjänare i Libanon:


Här vi ser att shiiter är fega: 
först de börjar anfalla Israel som Che, men inte som ännu fegare Husein (!),
sedan de gömmer sig (här de erkänner att de vet att Husein var inte muslim!),
för att sedan anklaga Israel att man bombar oskyldiga. Alltså de struntar att 
kvinnor och barn dödas, de erkänner att de tänker inte som Husein, 
de vill att andras barn och kvinnor dödas för att väcka unga !
och vi vet varför Iran har aldrig vågat anfalla  (därför hela tiden de säger:
 "om USA anfaller oss, vi tar bort Israel!). Om de kan/kunde varför har de 
inte gjort tidigare?  Med andra ord Iran har lärt sig av Huseins misstag (!)
 och håller på att samla så mycket som möjligt "resurser": kropp!

Självklart finns dessa hadither och sådana från 600 talet då den shiitiska religionen föddes men varför vill man förstärka dessa berättelser?  Detta beror på många faktorer:
-  Dels att (på)vissa andra att Iran var den enda ”revolutionära” landet som fick inte hjälp av Sovjet för sin revolution och det var islamisk! Jag menar att man lurade människor med ”ordet”:
” Den Islamiska Republiken Iran ( Och ledare en Tsar inom parantes som icke nämndes för ofta).
(För vi vet nu att revolutionära var väl medvetna att inte avslöja vad händer, pågår … inne i landet för att inte ge ”kunskap” till andra).
De övriga ”revolutionerande” pro-kommunistiska islamiska (!) länder som Syrien var/är  inte berättigat för att vara den första islamiska landet som gjorde revolution. ( Alltså Iran ville gömma Sovjets och Chinas inblandning I Irans revolution) Med andra ord Iran vill hävda sig indirekt att deras allierade Syrien och deras styre är inte riktiga muslimer som Saddam.  Och jag undrar vad Mr. Assad (far) och Saddam sade till sina egna folk: ” Halloooo där – jag är inte muslimer, men jag styr Er gärna, och Sovjet hjälper mig villigt, mer än gärna, salut… ” Nej, jag tror inte, jag tror att de propagerade på samma sett som Mr. Khomeini gjorde. När allt kommer omkring - Mr. Khomeini var den revolutionerande Saddams gäst i många år och jag återkommer med detta.   

På så sett Iran är det ”rätta” landet för ”unga” muslimska människor och givetvis för sanna ”unga” sunniter, men Iran gjorde fel: Iran slängde inte Sovjets ambassad ur Iran även då de våldtog Afghanistan, Iran förklarade inte krig mot Sovjet även de hjälpte Saddam under kriget, Iran krävde inte Sovjet på något, Iran köpte krigsutrustning från alla Sovjet, USA, väst, China, Nordkorea…som Saddam, Iran stödde Nordkorea och i sin tur China och Kuba stödde Iran!

Och Iran just nu är full igång att anklaga: USA attackerade Irak och dödade många Irakier .... 
Iran är arg!  USA tog bort Saddam som kunde i framtiden bli allierat med Iran!
Detta beror förstås att Iran vill att irakier glömma bort hur Iran bombade Irakiska städer under kriget. Och dessutom Iran vill vissa att Irans ledare hyser omtänksamhet, mänsklighet till irakisk folket som led under USAs och allierade invasion.  (Vilket  jag tror att väst gjorde fel ( dock de visste inte att de röda härskar i Iran, sovjet var här smartre än väst!), men vad hade hänt irakierna om invasionen inte hade hänt? Jag menar att vi vet vem var Saddam för någon, hade Saddam låtit sina landsmän dö av svällt ( och spioneri på sig själva ) men hade ropat : Irakier dör av ära men tvingas inte av väst på något”?  Eller hade blivit vän med de som allierar sig med vilka som hälst om de är mot Israel? ) Och Iran har glömt bort hur sunniter styrde ner shiiter – för att nu Iran behöver förstås alla sorts muslimer ( Jag menar inte at nu det ska bli ”satanisk” inbördeskrig mellan muslimer –intelligenta lär sig av historia -  däremot man ska påminna iranska agenter ifall de propagerar)….  Och kom ihåg att de röda i Iran är duktig på psykologi därför Iran är mycket noga med vad sägs och vad ska inte sägas och vad ska betonas med sägelse och vad ska upprepas därför censor som i sin allierade Nordkorea men anklagar gärna andra att shiiter kan inte leva som de vill!  Hmmm, däremot numera påstår Iran att den iranska revolutionen började före Sovjets ankomst. 

Ju, slagord, valspråk härskade i Iran som ”varken öst eller väst” som ni vet…. Men Mr. Khomeini hade lärt sig av den revolutionerande Saddam (som var Stalin beundrare och givetvis ”Che” älskare) att paroller fungerar speciellt för ”unga” och att  ge löfte är mycket enklare än hålla de som vi ser barfota i Iran efter 30 år. Men Iran välbyggde Libanon för att hjälpa ”landet” för att ”barfota” enlig Irans ledare var utrotad i Iran enligt hans tal för 10 år sedan, enligt de nya hadither som har än inte yttrats från iransk motståndare!  ”Barfota” som ägde Iran enligt  Mr. Khomeini som sade  också:” Jag härifrån, Ni barfota - kysser era händer” men Mr. Khomeini glömde avsluta sin mening: ”Men era oljepengar ska gå först till andra för att visa upp vår ”islamiska revolutionerade” välvilja,  de är ju era bröder som ska bo ännu bättre än jag som er ledare, vad kräver Ni? Varför kräver Ni mer än jag?  Man ska ju hjälpa andra som socialister i fattiga men oljerika länder som Venezuela eller vissa afrikanska länder”...  

Sedan vi har löftena som att Iran ska bygga upp sina egna fordon, industri, klädesplagg, livsmedel… men nu Iran importera allt från China och nu Irans ledare har vaknat upp efter sanktionerna och tilldelat detta året för ekonomisk främjande för iranska produkter*.  Detta visar att både  Irans ledare och hans tjänare ( givetvis då Allahs tjänare!) saknar politisk-kunnande, nu när det är sanktioner. Nu Iran måste importera ”produkter” istället ”dollar”. Då det betyder att - om man bryr sig om sitt folk - man måste se till att den inhemska industri konkurrera med ”alla sorts produkter” och dessutom nu Irans valuta har förlorat nästa 70% av sitt värde då dessa ”produkter” blir mycket dyrare i ”realiteten”. ( Detta i sin tur leder till att nu Oljan har stigit i pris - Irans fiender som Saudiarabien har blivit rikare (!) och därav alla länder som säljer vapen som USA, Ryssland, China!)  Men eftersom den inhemska industri är beroende på råvaror då det är många gånger enklare, billigare att gå till affären och handla en färdigt kapitalistisk chinesik produkt! Alltså Irans befolkning är ”mycket”  skuldsatta än de kan tro: den inhemska industrin ifall säljer billigare produkter då betyder det att de importerade produkter måste stanna på hyllorna och det är mycket kostsam och lägg på att Irans valuta förlorar sitt värde ännu mera. Produkten i affären blir dyrare ( om Irans valuta rasar ännu mera) för att det är ”valuta reserv” för folket.  Om regeringen lyckas hålla nere priserna ( som nu man håller på med straffar) då det betyder att dessa produkter hindrar  den inhemska industrin ännu mera!  Men om priserna blir flytande då måste folkets inkomst öka avsevärt men då Iran måste sälja ännu mera olja eller sina produkter men med ett konkurrerade pris och det är omöjligt på grunda av importerade råvarornas pris!  Men om Irans valuta återhämtar sig då det betyder att de importerade produkter har köpts in dyrt men nu man måste sälja dessa billiga (annars måste kastas bort för att ge plats åt den inhemska produkter!)  . Och då man har inte bara förlorat mellanskillnaden i priset även den inhemska industrin (som väntas komma ut i affärer) kommer att få stryk!      
(* Det är en av hans misstager,  han borde inte ha nämnt något  men däremot hans tjänare för att han skulle försätta vara ”felfri”. Men nu vet världen att det går så dåligt att Irans ledare säger så, och dessutom Irans ledare har  erkänt att nu man ska börja med att främja Irans industri-  efter 30 år, alltså man har struntat i iranier men har satsat på andra för att köpa sig ära. Men det lär bli svårt för nu väst förstått  att Iran behöver inte längre väst, däremot den kommunistiska China älskar shiiter som vill försätta främja Chinesiska business män till kapitalister. Nu vet vi att kommunister var de riktiga kapitalister som historien berättar. Deras ledares livsstil visar det, dessutom vi vet att röda var duktiga på att peka med sin finger för att de andra ska aldrig hinna  peka!  Nu vet vi att alla Mr. Chavez landsmän kan åka fram och tillbaka till Kuba för cancer behandling. Hur många Irans barfota och ayatollor kan göra så är en annan fråga. Men nu vi vet att de riktiga kapitalister var de röda eliter: man har ju ett liv då varför ska man spara på palatsen? Vi har sett hur eliter i röda länder levde lyx liv som Tito och vi ser ju hur maoistiska eliter lever i lyx för att skydda de arbetande klasen i landsbyggen. Men däremot de icke eliter som Mr. Castro i Kuba har en annan historia: de trodde verkligen på sina idéer men de kunde/kan inte våga att de hade/har fel (kanske beror på dåvarande USAs insats i kontinenten som har fastnat i hans hjärta) om sin ideologi. Jag menar att de lovade (revolutionen) en bättre standard för sina medmänniskor, kamrater… för de (ideologin) var 100 procent säkra på sin sak - då man är färgblind och kan /vill inte tänka på andra alternativ. Men historien lärde Mr. Castro att erkänna: ”det har misslyckas”. Men Han sade inte: ”förlåt mig, jag som älskade er och, ni som varit kära i mig, förlåt mig för dessa åratal som har passerat ert liv, det enda liv som ni har haft,  på grund av det jag och mina kamrater trodde på”. Och jag tror inte att han behövde säga dessa. En stolt man över sin tro därav över sitt folk har inte det tungomål men jag slår vad om ett par sura bröd att det krossade hans och hans kamraters hjärta  för de kunde inte bistå sitt folk med det deras ideologi hade utlovat, bättre än deras standard hade före revolution, eller?   Men jag igen slår vad att han trodde på den goda saken men han var inte elit, eliter som Stalin och andra ( som hjälpte Mr. Castro) utgår från sitt enda liv och lever gott men det gjorde inte  Mr. Castro, han  var godhjärtat åtminstone i början men var inte påläst som vi märker från hans formuleringar och talesätt. Därför tror jag att det vore bra att USA ( och allierade)  sträcker sin hand en gång till ifall om han vill, ifall det är inte säkerhets risk eller något för någon inblandade.  Vi vet nu att det skiljer  (nästan som dag och natt)  ”tänkande” mellan de som har bott kvar i Kuba och de kubaner som har flyttat ut, kanske en välsignelse för både sidor.  Jag tror att det är dags för Mr. Castro att se sig omkring och lära av historia - åtminstone av China!

Fortsättning kommer, om Gud vill, det vill jag!
I Allahs Namn, I Allahs Namn, I Allahs Namn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar