torsdag 29 mars 2012

Business-kamrat, vapen-butik eller moral-shopping?

I Guds Namn, Barmhärtigaste, Nådigaste

Jag såg att man är kritisk kring vapenhandeln med Saudiarabien och som vanligt vräktes  hmmmmm:

- Vad händer med folkets ”ekonomiska” investeringar med Kina ifall om Kina är en diktatorisk land ur västerlands ståndpunkt ? Kommer Kina att investera i  ” ej med oss – skjut” - industrin  inomhus och exportera i andra länder för att då kunna göra en folklig revolt senare? Nej, frågan skulle vara så: ”Är jag skyldig eller jag behöver inte tvätta mina händer?”.

Sedan en annan fråga: ”Vems eller vilkas moral/etik  bestämmer hur man ska  hantera ekonomisk/teknisk/kulturellt  bidrag till Kina? Varför gör man inte med Nordkorea eller den sista diktatorn i Europa? 
- Är det rädsla som härskar över? Om det är så då det är bra att man ofta bevisar till sina egna att man är tuff - "mot mindre förstås".
-  Eller finns det ekonomiska främjande/intresse att man slutar ögon? Om det är så då det är bra att visa upp sin bekymrar - "då och då".
- Eller finns det olika grader/nivåer för att definiera ”vem är diktator”? Om det är så då det är lika bra att man utrustar Saudiarabien med vapen - för:
* Saudiarabiens ledare har inte påstått att han är världens ledare för muslimer, detta betyder att Khalifen är smartare än Irans ledare och man måste vara försiktig med vilka som bär kniven.  Särskild med den som har nu äger några omyndiga unga miljoner med hat:



* Saudiarabiens Khalife är inte herravälde-törstig och man måste då se till att Khalifes granne inte slår ihjäl Khlifen, för grannen exporterar revolution till andra länder och inte bara milis som i Libanon.

* Saudiarabiens geopolitisk position är avgörande och granne vet redan. Saudiarabien håller också nere oljepriset men grannen ville åt Saudiarabiens olja därav världens muslimer, han blir lika ärofull som Kung Salomo.

* Om Saudiarabien faller då faller alla länder omkring - det kommer att finnas en shiitisk-kina för väst och då väst måste bidra ( ifall väst är inte rasistisk) med sina tekniska kunnande till denna shiitisk-kina, givetvis kulturellt utbyte med. 

* Om Saudiarabien kan inte få hjälp från väst eller Ryssland (som just nu säljer också vapen  till Saudiarabien och givetvis på grund av Iran)  då man ska gissa sig  fram om hur mycket samt  med vilka medel ska Kina hjälpa Khalifen för vi vet att numera Kina medlar mellan muslimer för Kina ( tagit över Sovjets roll) har ju slängt väst ur somliga muslimska länder.

* Och jag tror att turkar kommer att uppskatta västvärldens hjälp mer än Irans ledare men inte Irans milis i Irak.

* Vad hände med paroden som de röda lärde oss: "... den mindre onde eller den onde?".

* Och jag tror att Khalifen har vaknat upp som de flesta.
......................... 
I Guds Namn, Barmhärtigaste, Nådigaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar